Recenze: Teorie velkého třesku S09E04 (The 2003 Approximation) - Sheldon se vrací v čase

Další povedená epizoda. POZOR, SPOILERY!!!

Devátá řada Teorie velkého třesku se rozjela dobře. Máme za sebou čtyři díly a z toho žádný nebyl vysloveně špatný. The 2003 Approximation se také povedl. Je vtipný, milý a není jen o romantických vztazích. Díkybohu za to. 

Už scéna před úvodní znělkou pobaví. Kromě fajn vtípku s brčkem, dojde na Sheldonovo (Jim Parsons) šílení, protože se Leonard (Johnny Galecki) stěhuje. Naštěstí, scény dělá jen prvních pár minut a je to dobře, jinak by to bylo otravné.

Sheldon se rozhodne, že nebude hysterčit, ale "vrátí" se do roku 2003, tedy do doby, kdy neznal Leonarda. Od scenáristů to byl zajímavý nápad a zápletka je zpracována tak, že pobaví ("Řekni to mé ruce" nebo telefon "véčko"). 

Ale ještě předtím, než se Sheldon vydá o 12 let zpět, pokecá s Bernardette (Melissa Rauch), což je také fajn, protože tihle dva spolu moc často nevedou rozhovory (ne takové, kterých by se účastnili jen oni). 

Další věcí, kterou musím pochválit, je ukončení smlouvy spolubydlících. Dojde na několik zábavných momentů (klíč), ale především se to vyvine trochu jinak, než by se dalo čekat. Předpokládal jsem, že to bude těžce nést hlavně Sheldon, ale paradoxně to byl právě Leonard, kdo měl slabší chvilku. Ale když už se zdálo, že to bude moc sentimentální, "rozsekl" to Sheldon hláskováním jména. 

Zatímco je Leonard rozhozený, Sheldon naopak neotálí a kromě zmíněného návratu do roku 2003 hledá i spolubydlícího. I během něho perlí. Kromě otázek ve stylu "který prvek z periodické tabulky je nejnafoukanější" je schopen vyhodit někoho jen proto, že má na ruce náplast. Scéna trvá jen chvíli, ale i tak se u ní stačí člověk několikrát zasmát. 

Tentokrát dostanou docela slušné množství prostoru i Raj (Kunal Nayyar) a Howard (Simon Helberg), kteří se rozhodnou, že založí kapelu a budou hrát u Stuarta (Kevin Sussman). Ale samozřejmě ne hitovky z MTV, ovšem unikátní písničky o filmových a komiksových postavách. A jejich song je k popukání, stejně jako Rajův tanec na něj. 

Trošku laciné od tvůrců bylo, že vsadili na gag s "Yoko Ono" v podobě Emily (Laura Spencer), díky které se kapela rozpadla, ale napravili to tím, že to bylo jen na chvíli. 

Ve zkratce:

Obě zápletky fungují dobře, jak ukončení smlouvy spolubydlících mezi Leonardem a Sheldonem, tak hudební kariéra Howarda a Raje. Vtipů je dost, 95 % z nich je zábavných, epizoda má svižné tempo a minimum hluchých míst. Prostě hodně slušný díl. 

Klady

+: Sheldonův návrat do roku 2003
+: Leonard nese stěhování hůře než Sheldon
+: Písnička

Zápory

-: Vtípek s Yoko Ono byl očekávatelný

Hodnocení: 80 %

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat