Recenze: iZombie S02E01 (Grumpy Old Liv)

Tři měsíce uplynuly a Livin život nabírá nečekané obrátky. POZOR, SPOILERY!!!

Liv (Rose McIver) je pořád živou mrtvou, ale Blaine (David Anders) a Major (Robert Buckley) jsou chodícími detektory na zombíky, díky vedlejšímu efektu léku na zombie-vir. Livina matka stále drží Liv dál od jejího bratra a vesele mu vyžvanila, že mu ségra nechtěla darovat krev. Liv lituje, že matce neodsouhlasila teorii o drogové závislosti, protože kdyby ano, mohla by se s bratrem normálně bavit a být dál součastí rodiny. Liv sní mozek starého protivy, který má v okolí nehezkou pověst a půlka lidí by ho s chutí zabila. Nakonec se jeho smrt objasní jako nešťastná vteřina v životě jednoho pejskaře (což všichni chápeme a jestli máte aspoň trochu srdce, určitě vám scéna, kdy se majitel loučil se svou fenkou, vehnala slzy do očí). Blaine rozjel nový byznys - pohřební službu, aby mohl dále distribuovat mozky svým zákazníkům a pokračovat v dealování Utopia. Max Rager najímá (vydírá) Majora jako svého detektiva k vyhledávání a následné likvidaci zombíků. Livina nová spolubydlící Gilda (Leanne Lapp) je sekretářkou šéfa Max Rager a díky bezprostřední blízkosti může Liv velmi nenápadně sledovat.

Postavy

Postavy zatím nevybočují z toho, co známe. Prostě a jednoduše nepřekvapí a neudělají nic, co bychom nečekali. Jediné, co stojí za zmínku, je asi fakt, že se Liv rozhodla potlačovat charaktery lidí, kterým snědla mozek a zůstat u povahy naprosto bezduché dívčiny, kterou byla dřív... NUDAAAAA. Pardon.

Ve zkratce

Tvůrci se drží v zajetých kolejích, ale už teď je patrné, že nás čekají díly mnohem záživnější a smysluplnější. Děj se stále víc točí kolem Max Ragera, svinstva, které vyrábí a obětí Utopia, které bouří v ulicích a dělají mu nepěknou reklamu. Ovšem vtipné komentáře, které plynou z povahy snědeného mozku a docela nekorektní narážky na černochy mají stále své kouzlo a momenty, kdy Babineaux (Malcolm Goodwin) jen zírá, co ta Liv zas vypustila z pusy, jsou jednoduše geniální.

Nejlepší scéna

Scéna ve dveřích, kdy Liv a "Bhabanou" chtějí po informátorovi vidět jeho psa. A také scéna opět u těch samých dveří, kdy ho přijdou poprvé vyslechnout. Komentáře ohledně trika jsou prostě výtečné.



Plusy

+: Liviny vlasy dokonale bílé jako vždy

+: Skvělá práce tvůrců s Livinou postavou (myslím náladovost a povahové proměny)

+: Ukázka toho, že ne vždy všechno skončí dobře

Mínusy

-: Pejskař jde do basy kvůli jednomu (s prominutím) debilovi, který mu celá léta vyhrožuje, že mu zabije psa. Což by ale stejně udělal, protože by chudinku Lanu v tom sklepě nechal shnít, takže... O spravedlnosti se tu nemůžeme bavit

-: Raviho vousy v této epizodě nevypadaly dobře

Hodnocení: 70 %

Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat