Recenze: Teorie velkého třesku S09E03 (The Bachelor Party Corrosion) - Jedna z nejzábavnějších epizod za dlouhou dobu

Takové rozlučky se svobodou jste ještě neviděli.

Předchozí díl (recenze) sice potěšil zmínkami o České a Slovenské republice, ale příběhově nebyl až tak skvělý. Navíc v něm chybělo větší množství "geekovských" vtípků. 

Třetí epizoda deváté řady se ale v tomto ohledu povedla. A to přes fakt, že se její zápletka točí kolem rozluček se svobodou. Dámy si ji uspořádaly v bytě u Penny (Kaley Cuoco-Sweeting), pánové vyrazili na cestu do Mexika a to v dodávce Sheldonova (Jim Parsons) oblíbeného fyzika Richarda Feynmana. 

A protože jde o Teorii velkého třesku, tak je asi jasné, že to nebudou klasické večírky. U Penny vládne poklidná atmosféra, kdy je největším vzrušením to, že si Amy (Mayim Bialik) nechá propíchnout uši. Mužská výprava zase nedorazí na místo určení, protože píchnou. 

Party u Penny by sváděla ke klasické oslavě, kde by se proháněli striptéři a vzniklo by díky tomu pár lechtivých narážek, ale scenáristé na to šli jinak. Sice se dočkáme něčeho trošku pikantnějšího, Amy upeče sušenky ve tvaru penisů (díky tomu zazní několik povedených vtípků), ale nejvíce prostoru se věnuje tomu, že Penny neřekla svým rodičům o svatbě a Amy své matce o rozchodu se Sheldonem.

Tvůrci znovu překvapí. Dějová linka s tím, že Penny má před svými příbuznými tajemství, není protahovaná, ale vyvine se překvapivým a hlavně zábavným směrem, ve kterém figuruje Pennyino prase. A komentáře Bernardette (Melissa Rauch), které se ho týkají, jsou roztomile drsné. 

Docela k smíchu je také to, jak se k Amy chová její matka. I když pravda, je to dost podobné tomu, co předvádí Sheldonova mamča. 

Pobavil jsem se i ve chvíli, když Amy nadhodila, že by mohla změnit šatník a Bernardette a Penny z toho byly nadšením bez sebe. 

Takhle si je pamatujeme

Pokud se vrátíme k cestě do Mexika, tak nejdříve si odbudeme pár nezbytných lehce rasistických (ale směšných) vtípků, ale vrcholem výpravy je prasklá pneumatika. Právě díky tomu se odehraje několik scén, které připomenou staré dobré časy, kdy se většina humoru točila kolem vědy, komiksů, filmů a dalších "nerdovských" věcí a ne kolem vztahů. 

Tenhle závan minulosti prostě potěšil. Já nejsem ten, komu vysloveně vadí, že se z Teorie velkého třesku stávají noví Přátelé, ale v předchozích dílech skoro úplně chyběl trošku "šprťáčtější" nádech a to prostě nebylo dobře. A tak jsem měl velkou radost, že v novém dílu jsme se ho dočkali a byl hodně povedený. 

Ovšem, nejvíc jsem se asi nasmál, když se Sheldon pustil do zpěvu. Prostě to pořádně rozbalil a bylo to k popukání. 

Ve zkratce:

Odklon od vztahových problémů byl potřeba. Tentokrát se pozornost věnuje dvěma rozlučkám se svobodou a obě jsou hodně zábavné. Vtipů je dostatek, díky některým si vybavíte staré dobré časy, ale nejvíc se asi nasmějete díky Sheldonově pěveckému číslu. Jeden z nejpovedenějších dílů za delší dobu. 

Klady

+: Zpívající Sheldon
+: Penny a Amy volající rodičům
+: Geekovské vtípky

Zápory

-: Dalo se docela snadno odhadnout, jak dopadne dodávka
-: Chování Amyiny matky hodně připomíná to, které předvádí Sheldonova mamča

Hodnocení: 85 %


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat