Recenze: Agents of S.H.I.E.L.D. S03E02 (Purpose in the Machine) - Hydra vystrkuje růžky

A které postavy se vracejí na scénu? POZOR, SPOILERY!!!

Třetí řada Agentů S.H.I.E.L.D. odstartovala dobře (recenze) a neztrácí dech ani v případě druhé epizody. Ta se zaměřuje na dvě hlavní dějové linky. V té první se tým snaží zjistit, zda je Simmonsová (Elizabeth Henstridge) stále naživu, druhá se pak zaměřuje na Hydru.

Obě jsou zpracovány dobře, přichystáno je pár překvapení a dobrou zprávou je, že se vrátí několik postav. Například May (Ming-Na Wen) nebo Ward (Brett Dalton). A já jsem jedině rád, že se jich dočkáme, chyběli mi.

Než se ale dočkáme May tak, jak ji známe, zjistíme něco víc o jejím životě. Pomáhá totiž svému otci (James Hong), který měl nehodu. A díky tomu odhalíme, jaká byla May jako malá, co měla ráda a pár dalších fajn informací, díky kterým působí trošku lidštěji.

Ale nebojte, nebude to přehnaně sentimentální. Díky skvělému Jamesi Hongovi se spíše zasmějete. Jeho ráznost a hlášky pobaví.

Zápletka s Wardem naopak na humor vůbec nesází. Tenhle dříve docela sympatický chlapík se stává čím dál víc nebezpečným a zdá se, že je ideálním kandidátem na vůdce modernější Hydry. Ta se pustila do rekrutování nových členů (žádní zapšklí páprdové) a jedním z nich je i zajímavý přírůstek v podobě Wernera von Struckera (Spencer Treat Clark). Ano, čtete dobře, je to mladý von Strucker, syn barona Struckera (Thomas Kretschmann). Ten se objevil v několika filmech od Marvelu. K mé radosti se tak dál pokračuje v propojování seriálového a filmového universa.

Linka s Hydrou začíná být působivá a zdá se, že se tu pro hlavní hrdiny rodí důstojný protivník. Ward je bezcitný hajzlík, který je poháněný pomstou a hodlá jí docílit za každou cenu. A pomáhat mu očividně bude tým složený z hodně zvrácených jednotlivců.

Ovšem, ani Ward by neměl být v klidu, Coulson (Clark Gregg) pověří Huntera (Nick Blood), aby mu šel po krku a k této misi se přidá i May. A všichni víme, že ta se s ničím nemazlí. Překvapí ovšem i Coulson, který bez mrknutí oka požádá Huntera, aby Warda zlikvidoval.

Portál se otevírá

Dobře propracovaná je i dějová linie věnovaná hledání Simmonsové. Fitz (Ian De Caestecker) najde důkaz, že monolit, který ji "vcucl" je portál a hodlá udělat cokoliv, aby ji zachránil. Cokoliv znamená, že udělá i pár ptákovin, které jsou trošku zbrklé. Od vědce bych čekal racionálnější přístup a ne bezhlavé se vrhání do nebezpečí.

Ale dobrá, už pár měsíců se snaží přijít dané věci na kloub, tak se dají přimhouřit oči nad tím, že se chová bezmyšlenkovitě.

Kvůli monolitu je přizván další starý známý a to asgarďan Eliott Randolph (Peter MacNicol) a i díky němu se párkrát dobře zasmějte ("On to udělal"). Navíc odhalí důležité informace o minulosti monolitu. A docela mě zajímá, jakým směrem se bude příběh o portálu dál vyvíjet. Předpokládám, že tahle linka ještě ukončena nebyla. Očividně se Simmonsové něco přihodilo, o čemž svědčí to, že během noci zničehonic vyskočí z postele v očekávání nebezpečí.

Jsem také zvědavý, jak bude rozvíjen námět týkající se týmu Inhumans, který Daisy (Chloe Bennett) nazve Secret Warriors (srdce mi, a určitě jsem nebyl jediný, poskočilo radostí, když použila tenhle termín). Tomuto tématu nebyla v aktuálním dílu věnována až tak velká pozornost, ale úplně na druhou kolej odsunut nebyl.

Ve zkratce:

Vrací se nám pár oblíbených postav, nechybí několik zábavných momentů a jednotlivé dějové linky jsou dostatečně propracované, aby vás zajímalo, jak se budou vyvíjet dál. Možná by bylo fajn, kdybychom se dočkali i trošky akce, ale jinak je druhá epizoda třetí řady více než uspokojivá.

Klady

+: Návrat několika postav na scénu
+: Všechny příběhové linie jsou zajímavé
+: Drsný Coulson

Zápory

-: Fitz je někdy příliš zbrklý
-: Minimum akce

Hodnocení: 80 %

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat