Recenze: Agents of S.H.I.E.L.D. S03E01 (Laws of Nature) - Agenti jsou zpátky

A stále jsou skvělí.

Řekl jsem to několikrát a řeknu to znovu, Agents of S.H.I.E.L.D. jsou lepší a lepší. A platí to i pro první díl třetí řady, který je velmi zábavný.

Seriálu prospělo, že trošku ubral na odhlečenosti a vsadil na temnější notu. S tím pokračuje i ve třetí sérii. Ne, že by byl díl nazvaný Laws of Nature extra depresivní a mrazivý, ale je poměrně vážný.

Ocitáme se několik měsíců po skvělém finále druhé řady, kdy je svět vyděšený z existence Inhumans, tedy lidí s mimozemských genem, u kterých se začínají projevovat nadpřirozené schopnosti.

Právě po Inhumans pátrá ústřední tým, protože věří, že jim může pomoci. Jenže, Coulson (Clark Gregg) a jeho svěřenci nejsou sami, kdo hledá osoby s unikátními talenty, na scénu vstupuje nový hráč.

Jde o speciální jednotku ATCU, která preferuje využívání smrtící síly před vyjednáváním. V jejím čele stojí Rosalind Price (Constance Zimmer), ze které jde respekt.

Inhumans bodují

Zápletka s Inhumans, které už se Agenti věnovali ve druhé řadě, má dostatečný potenciál, aby vystačila i na další sezónu. Námět o tom, že se lidstvo musí vypořádat s novým elementem v podobě nadaných jedinců, je v první epizodě rozehrán zajímavým směrem, Rosalind se ukáže být působivým protivníkem, kterého není radno podceňovat, jednoduše karty jsou rozdány dobře a nezbývá než doufat, že toho tvůrci využijí. Zatím to vypadá, že ano.

Daisy (Chloe Bennet) jako mentorka Inhumans, kteří zrovna objevili své schopnosti, mile překvapí, ale žádné obavy, není jen někým, kdo poskytuje dobré rady. Když na to přijde, nemá problém s ostatními práskat o zeď.

V novém světle se ukáže i Fitz (Iain De Caestecker), ze kterého se vyklube docela velký drsňák. Když jde o Simmonsovou (Elizabeth Henstridge), tak je schopen skoro všeho. Scenáristé ho posouvají zajímavým směrem, který se mi líbí.

Také Bobbi (Adrianne Palicki) se představí trochu jinak, než si ji pamatujeme. Ne jako bojovnice, která vás zmlátí než se jí stačíte podívat na prsa, ale jako zkušená vědkyně.

Malinko mě ale zklamalo, že jsme v první epizodě neviděli mou oblíbenou May (Ming-Na Wen), o které zazněla jen jediná zmínka a to, že odejela na dovolenou a nevrátila se. Tak snad se jí dočkáme v dalších dílech. Stejně tak doufám, že se vrátí i Ward (Brett Dalton).

Naštěstí alespoň na moment zahlédneme Simmonsovou a je s ní spojena spousta otázek a nemůžu se dočkat, až se na ně dozvím odpověď.

Superhrdinská akce

Laws of Nature nejsou tak akční jako finále předchozí řady, ale pár akčních scén se dočkáme. Především v nich figuruje Daisy, jinak řečeno, dojde na využívání speciálních schopností. A nutno poznamenat, že to vypadá efektně.

Hlavně střet Daisy, Lincoln (Luke Mitchell) a Mack (Henry Simmons) versus nový nepřítel v podobě monstra, který připomíná mužskou verzi Rainy (Ruth Negga), je povedený.

Trikově je na tom celá epizoda vcelku dobře. Speciální efekty během soubojů potěší, stejně tak i pohled na nové naleštěné letadlo, které dostal tým k dispozici.

Mimochodem, i tento díl ukazuje, že má Marvel rád provázání svých filmových a televizních projektů, takže je odkazováno na události z Avengers: Age of Ultron nebo Ant-Mana.

Ve zkratce:

Působivý začátek nové řady. Zápletka s Inhumans je dál rozvíjena lákavým směrem, několik postav se představí v novém světle a celá epizoda naznačuje, že nás čekají velké změny. A to takové, které budou diváka zajímat. Agenti neztrácejí na síle.

Klady:

+: Postavy se vyvíjení zajímavým směrem
+: Nový protivník, kterého není radno podceňovat
+: Rozvíjení zápletky s Inhumans

Zápory:

-: Chybí Melinda May a Ward

Hodnocení: 80 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat