Osahávání intimních partií nebo předstíraný orální sex? S tím vším musí souhlasit komparz seriálu Westworld

Připravte se, že se budeme červenat, HBO chystá další prasárničku.

HBO není obyčejná televize, je to kabelovka. Co to znamená? Kromě toho, že si musíte zaplatit, abyste ji mohli sledovat, tak se na ni také nevztahují klasická pravidla. Tím pádem si může dovolit hodně drsnou brutalitu a odvážné sexuální scény.

A nutno poznamenat, že toho HBO rádo využívá. Stačí zmínit například True Blood: Pravá krev nebo Hru o trůny a je jasno. Tyhle projekty jsou plné erotických scén a ne cudných, ale docela odvážných.

V seriálu si zahraje i Anthony Hopkins
Něco podobného asi můžeme očekávat i od novinky nazvané Westworld, kterou HBO chystá. Série našla inspiraci u stejnojmenného filmu z roku 1973, který režíroval a napsal legendární Michael Crichton (autor knižní předlohy a scénáře například k Jurskému parku nebo seriálu Pohotovost).

Námět se věnuje zábavnímu parku ve stylu divokého západu, ve kterém vystupují androidi. Něco se ale zvrtne a umělá inteligence začne vraždit návštěvníky.

Na první pohled to nezní, že by mělo jít o zrovna sexuálně vzrušující projekt, ale smlouvy, které podepisovali někteří členové komparzu, svědčí o něčem jiném. Podívejte se sami, tohle je úryvek z kontraktu, který popisuje, na co musejí být herci připraveni:

"Provádět dotýkání genitáliemi. Souhlasit s natřením genitálií. Simulovat orální sex a souhlasit s doteky rukou na genitáliích. Ohnou se do tvaru podobnému stolu, zatímco budete kompletně nazí. Lézt po čtyřech, zatímco jíní, úplně nazí lidé budou jezdit na vašich zádech. Jezdit na cizích zádech, zatímco budete nazí."

Začíná mě zajímat, co HBO hodlá natočit. Zní to spíše, že má v plánu nabídnout japonské porno. Ale to by jim asi neprošlo, společnost SAG-AFTRA (unie televizní herců) bude na natáčení dohlížet přísným okem (to jim docela závidím, očividně bude na place na co koukat), aby nikdo nebyl nucen do scén, se kterými nesouhlasil.

Mimochodem, nepůjde o žádnou béčkovou záležitost, na režii dohlédne bratr Christophera Nolana (Temný rytíř) Jonathan a v seriálu si zahrají například Anthony Hopkins nebo Ed Harris. A něco mi říká, že na natáčení jen tak nezapomenou. Stůl z nahatých lidí? Co to kruci je?

Aktuálně se k situaci vyjádřila i stanice HBO, která vše hodila na společnost Central Casting. Právě ta měla připravit zmíněný dokument a stará se o obsazování menších rolí:

"Dokument, který byl určen pro komparz, byl vytvořen jinou castingovou společností. Nebyl vyžádán, napsán nebo schválen ze strany HBO, Warner Bros. Television nebo producenty a obsahuje situace, které nejsou vyžadovány po žádném herci. Okamžitě jsme napravili nesrovnalosti v tomto dokumentu, doplnili jsme skutečné postupy, které budou uplatňovány na natáčení a které nabídnou profesionální a příjemné pracovní prostředí pro všechny účinkující."

Ono není ježdění na zádech nahatého herce pohodlné? Zřejmě ne. No i tak jsem zvědavý, co se nakonec ze seriálu vyklube.


Zdroj: Deadline.com
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat