Scenárista Muže z oceli promluvil o seriálu z domovské planety Supermana Krypton

Co čekat od seriálu z domovské planety Supermana?

Když někdo pronese jméno Superman, většina z nás asi začne automaticky přemýšlet o filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, kterého se nemůže dočkat zhruba 98 % komiksových fandů. Trošku se tak zapomíná na to, že scenárista Muže z oceli (2013) i Batman vs. Superman David S. Goyer pracuje také na seriálu jménem Krypton. Ten, jak je z názvu patrné, bude zasazen na domovskou planetu Supermana.

Co od projektu očekávat, to prozradil sám Goyer:

"Z pohledu produkčních nákladů musíte zvolit určité chvíle. Měli bychom natočit seriál, kde určitě budou nějaké velkolepé momenty. V každé scéně nebude jeden speciální trik za druhým, nebude to stejná podívaná jako film, ale bude to také o hlubším poznání postav a kultury a spousty dalšího."

Asi málokdo očekával, že seriál bude tak vizuálně velkolepý jako film za pár set milionů dolarů (navíc, když by se měl objevit na stanici Syfy, která není zrovna nejbohatší), takže tímto zřejmě David nikoho nepřekvapil. Ale naštěstí toho prozradil víc:

"Bude se to odehrávat 200 let před Mužem z oceli. S Kryptonem pracujeme, jako by šlo o historickou podívanou. Zaměřili jsme se na kulturu na Zemi, abychom si představili, jaké by to mělo být... Ve filmu jsme to nakousli a pro mě to mělo své kouzlo. Jako dítě jsem byl vždy fascinován knihami o Kryptonu a ty nastínily jen útržky, takže zjistíme více o politice tohoto světa. A také o kultuře, umění a různých frakcích."

Samotný Krypton jsme na pár minut viděli už v Muži z oceli, ale nebylo nám nabídnuto tolik, kolik by si David přál:

"Zábavnou součástí práce na Muži z oceli - a já jsem velmi trval na tom, že úvod se bude odehrávat na Kryptonu a skutečně ho uvidíme, bylo vytažení opony. První verze scénáře, prvních čtyřicet stran bylo na Kryptonu, takže jsme to vše natlačili do patnácti minut a bylo tam mnoho nápadů, které jsem chtěl použít ve filmu, ale nakonec k tomu nedošlo."

Tak teď bude mít David dost prostoru se vyřádit. Tedy, pokud seriál uspěje. Aktuálně není jasné, kdy se projektu dočkáme.

Líbí se vám nápad vydat se na Krypton? Sledovali byste seriál, který by se na něm odehrával?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat