Ztraceni: Spolutvůrce Damon Lindelof prozradil, že natáčení první řady bylo hrozné

Natáčení kultovního hitu nebyla procházka růžovou zahradou.

Ztraceni jsou jednoduše kultovním seriálem. A to i přes fakt, že některé řady nebyly zrovna excelentní a závěrečná epizoda také neuspokojila všechny. Ať už si o finále myslíme, co chceme, projekt je jedním z nejúspěšnějších mysteriózních seriálů vůbec.

Ovšem, že by jeho tvorba byla zrovna "prča", to se říct nedá. Potvrdil to jeden z duchovním otců Damon Lindelof (sérii stvořil společně s J.J. Abramsem a Jeffrey Lieberem). Ten se rozpovídal o tom, jaké bylo natáčení první řady. Paradoxně to, že Ztraceni zabodovali, pro něj bylo extrémně stresující. Původně věřil tomu, že půjde o minisérii, ale nakonec jsme se dočkali šesti řad a 121 epizod. Své zážitky popsal Damon pro Entertainment Weekly:

"Měl jsem pocit, že se všichni dívají. Bylo mi 30 let a J.J. Abrams zrovna natáčel Mission: Impossible III a bylo to předtím, než přišel Carlton (Arthur Carlton Cuse, který později dohlížel na chod seriálu) a tak jsem se o seriál staral já, aniž bych s tím měl předchozí zkušenosti a šlo o pořad neuvěřitelně ambiciózních rozměrů, pendlovalo se mezi Los Angeles a Havají, scénář musel být hotový každých osm dní a to pro pořad, který neměl žádné procedurální elementy - nebyli tam policisté, nebyli tam doktoři, nebyli tam právníci. Takže každý příběh musel být vytvářen od základů a bylo to ve stylu, ´Tento týden se stane tohle, tento týden zase tohle a tento týden se stane tohle´ a každý přešlap, který jste udělali v případě mytologie přinášel risk v podobě snižující se kvality."

Asi to opravdu byla fuška. Byl relativně nezkušený a najednou se musel postarat o seriál obřích rozměrů, aniž by ho "jistil" zkušenější kolega. O to více je úctyhodné, že první řada, o které je řeč, byla tak kvalitní. O některých dalších se to už prohlásit nedá. Lindelof poznamenal, že to pro něj bylo extrémně emocionální období a není se čemu divit, fandové i recenzenti sledovali sérii hodně přísným zrakem a hlasitě se ozývali při každém "kiksu".

Jedno je jisté, Lindelof se nemá za co stydět, zvládl to na výbornou.

Která řada vám přišla nejlepší? A co si myslíte o finále?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE