The Blacklist/Černá listina: Třetí řada bude jiná než předchozí dvě

Jaké změny se chystají?

Jestli se těšíte na třetí řadu seriálu The Blacklist, ve kterém exceluje James Spader, tak se připravte na změny, které na vás čekají. Jaké? Naznačil výkonný producent John Eisendrath:

"Stíhání Reda a Liz... bude o něco více serializovaným příběhem, než jsme vyprávěli v minulosti..."

Pokud si nejste úplně jistí, co znamená termín "serializovaný", tak v podstatě to, že se pracuje s příběhem, který je rozložen do více dílů. Epizodní/epizodický děj je opakem, kdy má každý díl uzavřenou zápletku.

V dosavadních dvou řadách Černé listiny byl i určitý serializovaný námět, ale obecně byl seriál více epizodický. To ale neplatí pro třetí řadu. Ta bude mít výraznou dějovou linku napříč více epizod.

A ty se budou soustředit hlavně na současnost, takže o minulosti hlavních postav se toho až tolik nedozvíme:

"V průběhu 22 epizod samozřejmě bude zodpovězeno několik otázek o minulosti. Ale my se soustředíme především na přítomnost." 

Upřímně, tvůrci by s odhalováním více podrobností z historie Liz (Megan Boone) a Reda (James Spader) neměli příliš otálet, zatím nám nabízejí jen hodně malé drobky.

A co se týče intenzivněji serializovaného příběhu, tak určitě nejsme proti. Možná už se pomalu začíná vyčerpávat formát - jedna epizoda - jeden kriminálník z Černé listiny.

Co si o tom myslíte? Zachovali byste koncept z prvních dvou řad nebo jste rádi, že bude pozměněn?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE