Recenze: Teorie velkého třesku S09E02 (The Separation Oscillation) - Česká republika v The Big Bang Theory

A Slovenská též. POZOR, SPOILERY.

Druhý díl deváté řady Teorie velkého třesku opět zklame ty, kteří se těší na hromadu geekovských vtípků. Znovu se řeší hlavně vztahy. Penny (Kaley Cuoco-Sweeting) pořád nemůže překousnout, že Leonard (Johnny Galecki) pracuje s dívkou, se kterou se líbal a Amy (Mayim Bialik) dál odráží snahu Sheldona (Jim Parsons) o její znovuzískání.

Popravdě, už je těch romantických peripetií opravdu moc. Upřímně si nevybavuji snad ani jeden gag, který by se týkal něčeho komiksového, filmového, seriálového nebo vědeckého, 99 % vtípků se týkala vztahů.

Ovšem, některé byly docela zábavné. Třeba hned úvodní scéna byla k popukání. Řekněte sami Sheldon ocumlávající Penny, to je prostě něco. Bohužel se z toho vyklubal jen sen (což se dalo očekávat), takže to trošku ztratilo na údernosti. Ale i tak se člověk nasmál.

Pobavil mě i Sheldon, který vsadil na ty nejlacinější metody, jak u Amy vyvolat žárlivost a tak jí například mával podprsenkou před nosem. Jeho neohrabanost a zoufalá snaha, i když je to ošklivé, prostě pobaví.

Vrcholem tohoto dílu (hlavně pro Čechy a Slováky) byla další epizoda Zábavy s vlajkami, ve které Sheldon představoval vlajky států, které se odtrhly (jasně, že narážel na sebe a Amy). Tím pádem přišla řeč (a nešlo jen o kratičkou zmínku) na Českou republiku a Slovensko. A i když jsme z toho nevyšli úplně nejlépe (prý jsme země, která už není nejmladší a neměla by si moc vybírat a intimní partie Amy byly přirovnány k Československu), určitě to nikoho z nás neurazilo. Naopak, tipuji, že hromada lidí bude nadšená, že jsme se objevili v extrémně populárním seriálu.

Raj zase řádí

Povedený byl i moment, kdy Leonard vysvětloval Mandy (to je ta slečna, se kterou se líbal na lodi), co se děje a proč je Penny nesvá. Bylo zábavné sledovat, jak z toho Leonard dělá vědu, zatímco Mandy je to naprosto ukradené (navíc si to ani nepamatovala). Plus bylo k smíchu, když se snažila Leonarda zbavit, ale on ne a ne přestat mluvit o svých problémech (psychoterapeuti jsou prostě drazí). Speciálně jsem se pak zasmál, když Leonard oznámil Mandy, že je ženatý a ona se zeptala, zda se Sheldonem.

Co mě ale přestává bavit, je chování Raje (Kunal Nayyar). Jeho a Howardovi (Simon Helberg) sexuální narážky týkající se oceánu byly fajn, ale Raj, který kárá Howarda za to, že se mu se vším nesvěřuje už tolik ne.

Scenáristé zřejmě nevědí kudy kam, pokud jde o Raje a tak neustále recyklují zápletku týkající se jeho fixovanosti na Howarda. Prostě je to už ohraná písnička. Bylo by asi na místě Raje příběhově posunout trochu dál. Mám ho rád a proto mi dost vadí, že obvykle hraje jen druhé housle v podobě "žárlivého kámoše".

Ve zkratce:

Už by se ty vztahové tahanice měly pomalu vyřešit a chtělo by to šlápnout na plyn, pokud jde o "geekovský" humor. Stejně tak by bylo dobré více si promyslet, jakým směrem posunout Raje. Ovšem, je pravda, že u druhé epizody deváté řady se dá pobavit, speciálně to pak platí pro české a slovenské diváky, protože na naše malé zemičky přijde řeč. Za to velké plus.

Klady:

+: ČESKÁ A SLOVENSKÁ REPUBLIKA
+: Sheldonova snaha vyvolat žárlivost
+: Rozhovor Mandy a Leonarda

Zápory:

-: Vztahové peripetie už začínají být otravné
-: Raj působí navíc
-: Skoro žádná nerdovské a geekovské vtípky

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat