Denzel Washington míří do obřího projektu kabelovky HBO

Trvalo to 25 let, než se Denzel rozhodl vrátit na obrazovky.

Protože má Denzel úspěšnou filmovou kariéru, neměl čas (a možná ani chuť) pracovat na televizních projektech. Ale to se teď změní, po čtvrt století se vrátí na obrazovky.

Kabelové stanici HBO se daří lákat do svých projektů velká herecká jména a tak není divu, že je to právě ona, které se povedlo získat i Denzela.

Ovšem, nepůjde jen tak o nějakou obyčejnou podívanou. HBO uzavřelo dohodu s držitelem Pulitzerovy ceny Augustem Wilsonem s tím, že každý rok zadaptuje jednu z jeho deseti her ze série nazvané The Pittsburgh Cycle.

Každá z her se odehrává v jedné dekádě minulého století. Devět je zasazeno do Pittsburghu, jedna do Chicaga. Projekty se zaměřují na afro-americké obyvatele a to, jak se měnil jejich život napříč dvacátým stoletím.

Denzel se objeví v televizním filmu na motivy hry Fences, která je zasazena do padesátých let. A nebude v projektu jen hrát, má toho na starosti mnohem víc, jak sám prozradil:

"Budu režírovat, produkovat a zahraji si v jednom z nich a budu výkonným producentem ostatních devíti. Jsem z toho opravdu nadšený - že to svěřili do mých rukou a věří mi. To je pro mě opravdu dobré. Nemohlo to být lepší."

Jen tak pro zajímavost, Denzel si zahrál v divadelním představení Fences (2010) a to společně s Violou Davis. Oba za svůj výkon obdrželi prestižní cenu Tony. Violu mimochodem uvidíme i v televizní verzi.

Vypadá to, že v HBO chystá hodně působivý projekt. Herce má k dispozici skvělé, předloha je také chválená, tak by to mohlo dopadnout dobře.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE