Diváci věří, že Joss Whedon skryl do Justice League vzkaz s omluvou za kvalitu filmu

O co jde?

Film Justice League (recenze) nebyl všemi přijat úplně pozitivně. Někteří za to viní Josse Whedona, který se ujal finálních prací na velkolepé komiksovce poté, co se Zack Snyder vzdal režie kvůli smrti dcery.

Je otázkou, kolik z filmu je Snyderova práce a kolik Whedonova, ale jasné je, že mnoho fandů není úplně spokojených s výsledným sestřihem. Desítky tisíc lidí podepsaly petici, která volá po sestřihu, na který by dohlédl Zack Snyder.

Ale jak to tak vypadá, ani Whedon není spokojen s tím, jak verze pro kina dopadla. Značný poprask vyvolalo to, když podpořil komentář, který kritizoval záporáka Steppenwolfa (Ciarán Hinds) a teď se objevila teorie, že skryl do filmu vzkaz pro diváky.

Joss Whedon sice režíroval dotáčky, ale v titulcích je uveden pouze jako scenárista společně s Chrisem Terriem. Jejich jména se objevila v úvodní scéně, ve které byl bezdomovec s cedulí "Zkusil jsem to".

Někteří se domnívají, že tím Joss dává vědět, že zkusil vše, co je v jeho silách, aby film zachránil.

Je možná náhoda, že se jméno Whedona objevilo v daný moment, ale také mohlo jít o záměr. Samozřejmě, od Whedona by asi nebylo moudré říct na plná ústa, že byl film tak špatný, že ho nešlo zachránit, ale možná se to pokouší jemně naznačovat.

Útěchou mu ale budiž to, že zatímco novináři z filmu moc nadšení nejsou, spousta diváků naopak ano.

Vám se Justice League líbila?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat