Proč podle představitele Batmana američtí herci nezvládají britský přízvuk?

Christian Bale ví, proč to jeho americkým kolegům nejde.

V hollywoodských filmech američtí herci relativně často předstírají, že jsou Britové, což znamená, že musejí změnit přízvuk. Samozřejmě na to mají trenéry, ale ne vždy to vyjde. A Christian Bale věří, že zná důvod, proč to mnohdy nefunguje:

"Víte, jakou chybu lidé dělají? Imitují jiné filmy místo toho, aby imitovali jiné lidi. Protože a speciálně to platí pro Američany, kteří zkoušejí britský přízvuk, důvodem proč to nedovedou zvládnout bezvadně, je to, že často slyšíte něco, co je jakýsi přízvuk střední třídy, který zaznívá ve filmech a seriálech, které se dostanou přes Atlantik a potom si Američané myslí, že všichni Angličané mluví tímto způsobem, což je naprostá blbost, takže by bylo dobré, aby se občas vydali na dané místo a mluvili s lidmi a naopak."

Christian tedy upozorňuje na to, že Britové nemají jen jeden druh přízvuk, ale někteří američtí kolegové si to myslí. Proto jim doporučil, aby si udělali výlet a navštívili místo, jehož obyvatele hrají a poslechli si tamější lidi. A stejně tak doporučil svým kolegům, aby dělali to samé, pokud ztvárňují Američany.

Ale pravdou je, že někteří američtí herci ovládají britský přízvuk skvěle. To předvedl například Chris Pratt v talkshow The Graham Norton Show.


Zdroj: Reddit
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat