Recenze: Živí mrtví S07E02 - Seznamte se s králem Ezekielem. Je to borec

Máme za sebou druhý díl sedmé řady The Walking Dead.

První epizoda sedmé řady The Walking Dead (recenze) byla hlavně a především "seznamovačkou" s padouchem Neganem (Jeffrey Dean Morgan), ale hned následující díl nám představitel další velmi zajímavou a komiksovým čtenářů dobře známou postavu jménem Ezekiel (Khary Payton). Pardon, král Ezekiel.

A klidně se přiznám k tomu, že mě zatím Ezekiel zaujal víc než Negan. Což jsem rozhodně nečekal. Pravda, jeho první scéna byla hodně přitažená za vlasy a skoro se mi chtělo kroutit očima a říkal jsem si (stejně jako Carol), že to musí být vtip.

Ono působí poměrně zvláštně, když se ve světě plném nemrtvých a vražedných maniaků někdo chová jako monarcha. Ale po rozhovoru Ezekiela s Carol (Melissa McBride), kdy šedivý pán s dredy a tygrem vysvětlil, proč dělá, co dělá, mi začal být hodně sympatický.

Milý, usměvavý, nezkažený chlapík, který se sice zdá být až příliš důvěřivý, ale také je jasné, že když je to nutné, umí přitvrdit.

Těším se na to, že budeme Ezekiela vídat častěji, protože je to pro mě jedna z vůbec nezajímavějších postav ze všech dosavadních řad Živých mrtvých.

Jediné, co mě úplně nezaujalo, byla jeho tygřice Shiva. Asi nejsem sám, koho trklo do oka, že nejde o živé zvíře, ale výtvor počítačových grafiků. S tím vysloveně problém nemám, ale ocenil bych, kdyby Shiva působila ještě o něco reálněji. Na můj vkus je příliš "digitální".

Další věc, která mi nebyla po chuti, bylo chování Carol. Chápu, že je velmi podezřívavá s ohledem na to, co vše se jí přihodilo v minulosti. Ale její snaha "zdrhnout" za každou cenu, aniž by si o daném místě zjistila něco víc, je docela otravná.

Mimochodem, oním místem, o kterém mluvím, je takzvané Kingdom nebo-li Království. A název je to trefný. Nejen, že mu "vládne" král Ezekiel, ale lidé se tu prohánějí na koních a kromě střelných zbraní používají kopí a sekery.

Myslel jsem si, že to bude působit jako pěst na oko, ale překvapivě mi to do světa The Walking Dead pasuje.

Je škoda, že jsme zatím Kingdom nepoznali blíže, ale jen letem světem. Ovšem, předpokládám, že tvůrci mají v plánu nás s Královstvím více seznámit v následujících epizodách.

Morgan a Carol budou ze všech "nejlepšejší" kámoši

Potěšilo mě, že bylo docela brzy naznačeno, že Kingdom má určité vztahy s Neganem a jeho poskoky.

Saviors se objevili jen na chvíli, ale znovu ukázali, proč nejsou někým, komu by chtěl člověk fandit.

Bude zajímavé sledovat, zda se jednotlivé skupiny spojí proti společnému nepříteli, který se s nimi nemazlí nebo jestli někteří stáhnou ocas mezi nohy.

Odpověď se samozřejmě dá najít v komiksech, ale jak už jsme několikrát zažili, tvůrci se od předlohy rádi odklánějí.

Jsem zaskočen tím, že další věcí, která mě zaujala, je přetvářející se vztah Carol a Morgana (Lennie James). Původně mi Morgan se svou filozofií nezabíjet vysloveně lezl na nervy, ale v novém dílu začal být Morgan mnohem snesitelnější a už neplatí černobílé - Carol schvaluje násilí, Morgan ne. Je to o něco propracovanější.

Nový díl se mi zdál o něco zábavnější než předchozí. Ani v tomto nebyla hromada akce a děj se také nehnal kupředu mílovým tempem, ale Ezekiel je natolik zajímavou postavou, že zvládl skoro celou epizodu nést na svých bedrech.

Ve zkratce:

Přestože se asi většina diváků nemohla dočkat prvního dílu sedmé řady, tak druhá epizoda byla ještě o špetku povedenější. A to z prostého důvodu, představil se v něm skvělý Ezekiel. Jde o hodně svéráznou postavu, na které je paradoxně tou nejméně zajímavou věcí její tygřice.

Klady

+: Ezekiel je skvělý
+: Objevili se Saviors
+: Vztah Carol a Morgana začíná být zajímavější

Zápory

-: Tygřice Shiva působí zbytečně "počítačově"
-: Carol je někdy otravná

Hodnocení: 85 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat