Silicon Valley: Koňský sex v seriálu je prý "aranžované znásilnění"

Ochránci zvířat bijí na poplach kvůli jedné scéně ze seriálu.

V aktuální epizodě zábavného sitcomu Silicon Valley se odehrála poněkud nečekaná věc, byl k vidění sex koní. A asi vás nepřekvapí, že je to něco, z čeho ochránci zvířat, konkrétně organizace PETA, nebyli nadšení. Co je tu za problém, vždyť přece nejde o týrání zvířat nebo snad ano?

"Mohlo to vypadat jako zábava, ale klisna byla během tohoto procesu přivázaná a neměla šanci, jak uniknout a hřebec byl přivázán k lanu a dotažen ke klisně a byl u ní upevněný. Ani hřebec, ani klisna neměli na výběr, je to výrobní linka pro rozmnožování kvůli zisku. Není to jako by chtěli rozšiřovat rodiny - a navíc, hříbata jsou často oddělena od jejich matek a to velmi brzy a jsou vychovávána jinými klisnami a hřebci, se kterým je zacházeno jako by nebyli nic ví než jen výdělečnou genetickou bankou pro dostihy. V závodní branži je krize přemnožení a většina koní nevyhraje závody a poté jsou odhozeni a poslání na děsivou cestu náklaďákem za jakéhokoliv počasí do Mexika nebo Kanady, kde poslouží na maso." 

Padl dokonce i termín "aranžované znásilnění", což už je hodně drsné popsání situace. Dobrá, asi to pro koně nebylo úplně nejpříjemnější, ale zase bych z toho nedělal takové drama. Je jasné, že k tomu, co PETA ve svém vyjádření pro server TheWrap popisuje často dochází, ale zrovna tahle scéna asi není důvodem, aby ochránci zvířat začali silně protestovat (i když je docela divoká). Nebo myslíte, že je to trápení zvířat?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat