Hannibal: Mads Mikkelsen o šanci na nové díly

Vrátí se vraždící gurmán?

Seriál stanice NBC Hannibal byl skvělý. Ale také hodně zvláštní a nemůžu tak říct, že by mě překvapilo zrušení po třech řadách. Herecké výkony byly sice výtečné, vizuálně byl seriál úchvatný, ale pokud šlo o scénář, tak to nebyla zrovna záležitost, na kterou se člověk podívá, když se vrátí z práce a chce si odpočinout.

Děj byl hodně komplexní a dost často vcelku obtížně pochopitelný. Časem se také začalo zdát, že forma vítězí nad obsahem. A tak po 39 epizodách (a klesající sledovanosti) dostal seriál na stanici NBC stopku. Duchovní otec projektu Bryan Fuller sice hledal pro Hannibala jiný domov (co si budeme povídat, Netflix nebo některá z kabelových stanic by seriálu slušela víc než NBC), ale nepodařilo se.

Teď ale přišel představitel Hannibala Lectera Mads Mikkelsen s prohlášením, které vzbuzuje určité naděje. Poznamenal, že on i ostatní by rozhodně byli pro, aby vznikly další epizody s tím, že si to umí představit v následujících třech nebo čtyřech letech. Hodně podle něj záleží na Bryanovi:

"On je klíčem, on tvoří základy, on je srdcem. Musíme si počkat, co se odehraje, pokud jde o jeho kariéru. Pokud bude Bryan pro, my ostatní do toho půjdeme."

Ostatně, před nějakou dobou i Hugh Dancy (Will Graham) pronesl:

"Dávalo by určitě smysl, kdybychom se vrátili o pár let později." 

Zatímco to, že bychom se v budoucnu mohli dočkat nových dílů, je jistě pozitivní věc, další informace, kterou Mads "vykecal", je trochu hořskosladká. S ohledem na práva neměl seriál dovoleno prozkoumat dějovou linku z Mlčení jehňátek, ale herec nyní poznamenal, že NBC a Fuller byli hodně blízko k tomu, aby tento problém vyřešili.

Nakonec Mads dodal, že všichni, kdo na Hannibalovi pracovali, byli rozhodnutím NBC naštváni a hlavně překvapeni, protože očekávali, že čtvrtá řada je v podstatě jistá (to zase překvapuje mě, sledovanost opravdu nebyla žádná pecka):

"Druhá a třetí řada byly na hraně. Nevěděli jsme, jestli bude Hannibal obnoven. Ale v době, kdy jsme se blížili ke čtvrté řadě, jsme si mysleli, že je to jisté." 

Očividně nebylo. Ale snad se opravdu dočkáme návratu seriálu, který se člověku skutečně dostal pod kůži.

Jak se vám líbil seriál? A věříte, že se dočkáme nových epizod?

Zdroj: IGN
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat