Tvůrci Živých mrtvých ve válce se stránkami, které zveřejňují spoilery

Stanice AMC se s tím nemazlí.

Všichni víme, že pokud televizní stanice něco nesnáší, tak jsou to piráti, kteří uveřejňují na internetu seriály před jejich premiérou. Ale nejsou jedinou skupinou, které televize nefandí. Nemají v lásce ani nadšence, kteří vysílají do světa detaily o ději alias spoilery.

A stanici AMC, na které běží The Walking Dead už došla trpělivost s legendární stránkou Spoiling Dead Fans. Odvolala se na zákon DMCA (Digital Millennium Copyright Act) na jehož základě sestavila výzvu, kterou předala Facebooku a docílila toho, že facebooková skupina spravovaná právě Spoiling Dead Fans byla na tři dny zablokována. A očekává se, že podobně dopadne i twitterový profil a profil na Tumblr.

Podle všeho jde o reakci na to, že Spoiling Dead Fans zveřejnili zvukový záznam ze závěru finále šesté řady, kde Negan (Jeffrey Dean Morgan) někomu rozmašíruje hlavu.

PODOBNÉ ČLÁNKY: FANOUŠCI TIPUJÍ, KOHO ZABIJE NEGAN

To byla poslední kapka. Není to poprvé, co si AMC stěžuje na Spoiling Dead Fans, ale až nyní si na ně pořádně došlápla.

Ovšem, je otázkou, zda jsou v právu. "Ukrást" seriál a poskytnout ho ke stažení, to porušuje zákon o copyrightu, ale zveřejňovat informace ze seriálu? Je asi na delší diskusi, zda je to protiprávní a je vůbec možné DMCA v tomto případě aplikovat.

Ale jasná je jedna věc, AMC chtěla vyslat signál, že se s těmi, kdo zveřejňují spoilery, nehodlá mazlit.

Co si o situaci myslíte?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat