Hannibal: Co podle producentky způsobilo neúspěch seriálu?

Kdopak asi může za jeho nízkou sledovanost?

Hannibal je oním typem seriálu, který je sice skvělý, kritiky milovaný, ale ne zrovna sledovaný. Přesto se musí stanici NBC nechat, že ho držela na obrazovkách docela dlouho. Minulý rok byl ale zrušen a výkonná producentka Martha De Laurentiis ví naprosto přesně, kdo může za to, že řádění gurmánského psychopata sledovalo málo lidí:

"Když skoro třetina vašeho publika Hannibala přichází z pirátských stránek... Nemusíte být matematik, abyste si to spočítali. Jestliže je seriál ukraden, je složitější, ne-li nemožné férově to vynahradit štábu a udržet seriál ve výrobě."

Je to docela ohraná písnička: "Za vše mohou piráti," ale existuje X případů toho, že je sice seriál stahovaný ostošest, ale přesto patří k extrémně úspěšným (Hra o trůny budiž příkladem). Sledovanost ovlivňuje hromada faktorů, od stanice, která ho vysílá, přes dobu, až po tématiku. A faktem je, že Hannibal byl hodně komplexní záležitostí, u které si člověk zrovna neodpočinul a dovolil bych si ho nazvat těžce stravitelným pro "řadového" diváka.

Jinak řečeno, ne každý měl náladu sledovat sérii, jejíž příběh byl poměrně komplikovaný a prošpikovaný bizarními obrazovými výjevy.

Odvolávat se na piráty, je tak trochu laciná taktika. Jistě, těžko asi tvrdit, že by seriálu "nelegální" stahování pomohlo (i když existují názory, že některým projektům právě "sosání" z internetu neuškodilo, ba právě naopak), ale bylo by překvapením, kdyby to byl hlavní důvod, který Hannibalovi podrazil nohy.

Co myslíte vy? Můžou za to piráti?


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat