Hvězdné války: Jak je na tom hraný seriál Star Wars?

Dočkáme se už konečně?

O hraném seriálu ze světa Hvězdných válek se mluví vcelku často. A začalo se znovu poté, co sedmá epizoda Star Wars: Síla se probouzí láme rekordy, pokud jde o výdělky.

Série byla v plánu už někdy v roce 2005. Tehdy na projektu Star Wars: Underworld pracoval sám George Lucas s tím, že měl být projekt zasazen mezi původní a novou trilogii a zaměřit se měl na střet dvou mocných rodin a jejich boj od nadvládu.

Dokonce prý vzniklo pár desítek scénářů (a podle těch, co je měli v rukou, povedených) a seriál tak začala mít reálnější a reálnější obrysy.

Ovšem, poté společnost Lucasfilm koupil za těžké "prachy" Disney a ten se rozhodl, že bude pozornost věnována filmům a seriály nebudou hrát prim (alespoň ty hrané, animované nebyly odsunuty na druhou kolej).

To ostatně potvrdil i Paul Lee, prezident stanice ABC, kterou Disney také vlastní (co si budeme povídat, firmě Disney patří půlka světa):

"Zaměřují se na filmy, takže v danou chvíli nemáme žádné plány. Aktuálně se soustředíme na animované seriály."

Objevily se ale zprávy, že Underworld nemusí být tak úplně u ledu. Před pár týdny se začaly vynořovat spekulace, že streamovací společnost Netflix jedná s firmou Disney o hraném seriálu, který by měl mít premiéru už příští rok. To zatím potvrzeno nebylo, ale je pravda, že Netflix má velmi dobré vztahy s Marvelem. Společně úspěšně spolupracují na komiksových seriálech (DaredevilJessica Jones a v plánu jsou další) a Marvel samozřejmě také patří firmě Disney, která si tak je jistě vědoma toho, že spojit síly s Netflixem není vůbec špatný nápad.

Navíc, prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedy v minulosti ve spojitosti se Star Wars: Underworld prozradila, že jde o něco, co by určitě rádi prozkoumali.

Ovšem, je otázkou, zda by nebylo spíše lepší natočit seriál, který by měl bližší spojitost se sedmou epizodou, která je finančně nejúspěšnější ze všech filmů.

Pokud by k tomu ale došlo, tak bez zapojení režiséra filmu J.J. Abramse. Ten totiž přiznal:

"Pokud jde o televizní projekty, tak mám smlouvu s Warner Bros., je tak nepravděpodobné, že se má produkční společnost Bad Robot bude zapojovat do prací na jakémkoliv Star Wars televizním projektu." 

Zatím tedy nad seriál visí velký otazník. Největší naděje skýtají zprávy o jednání společností Disney a Netflix, to by rozhodně mohlo být zajímavé. Ale ještě je třeba držet naděje na uzdě, žádná z firem se k tomu dosud nevyjádřila.

Stáli byste o hraný seriál?

Zdroj: TVline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat