Recenze crossoveru seriálů Flash a Arrow

Byla to taková pecka, jak se doufalo? POZOR, SPOILERY!!!

Spousta lidí měla prvního a druhého prosince zaškrtnuto v kalendáři jako dny D. Proč? Protože na tuhle dobu byl naplánován letošní dvojdílný crossover komiksových hitovek Flash a Arrow. A tvůrci se chlubili, že tentokrát to bude velké.

Možná to ale neměli dělat. Díky jejich lákání byla očekávaní hodně velká a naplnit očekávání byl tak úkol skoro nemožný. Což se potvrdilo. Ale to neznamená, že tahle dvojepizoda nebyla zábavná.

Vše odstartovalo v seriálu Flash, ve které jsme se blíže seznámili s Kendrou (Ciare Renée) a také byl představen záporák Vandal Savage (Casper Crump), který právě po Kendře a jejím společníkovi Carterovi (Falk Hentschel) pase už tisíce let.

Byl jsem hodně zvědavý, jak si tvůrci s Vandalem poradí. Jde o jednoho z nejhrozivějších padouchů v komiksech od DC Comics a bylo velkou výzvou převést ho do hrané podoby tak, aby nezklamal komiksové fandy.

A nevyšlo to tak, jak by si asi mnozí přáli. Vandal je relativně důstojný protivník, ale ve srovnání s ostatními padouchy, které jsme v obou sériích viděli, zase tolik nevyniká. Řadí se k těm výraznějším, ale ne nejvýraznějším. Což by ale měl.

Předvede pár kousků, během nichž zničí spoustu věcí kolem sebe a neštítí se ani nějaké té vraždy, ale prostě z něj nejde ta správná hrůza. Částečně je to způsobeno i jeho představitelem Casperem Crumpem, který nehraje špatně, ale na mě působil spíše jako muž ve středním věku s ulíznutým účesem, který v barech balí dvacítky, než jako pár tisíc let starý zabiják.

Co takhle výlet do Egypta?

Scenáristé se snaží odhalit něco z jeho minulosti, takže Arrow tentokrát nabídne flashbacky z Egypta. A ty jsou fajn, ale je jich málo. Klidně by jich pár navíc neuškodilo.

Vztah Kendry a Cartera je nám načrtnut také hodně letem světem. Párkrát se muchlují, pak to pro ně neskončí dobře, dozvíme se, že už se dočkali 207 reinkarnací a je to.

Na to, že měl crossover posloužit i jako předehra pro Legends of Tomorrow se o Vandalovi (který bude ústředním záporákem), Hawkgirl a Hawkmanovi (ti budou členy ústředního týmu) příliš detailů nedozvíme.

Ale pořád jsou na tom oproti mnoha jiným dobře. Je sympatické, že v dvojepizodě uvidíme hromadu postav z obou seriálů, ale většina z nich je tu jen do počtu. Stěží pronesou dvě tři věty a jinak stojí v pozadí a pokyvují hlavou.

Ovšem, Oliver (Stephen Amell) a jeho romantické trable dostanou mnohem víc prostoru, než by asi bylo vhodné. Nemanželské dítě, hádka s Felicity (Emily Bett Rickards)... Nevím jak vy, ale já o podobné výjevy moc nestojím a už vůbec ne v dlouho očekávaném crossoveru.

Náladu mi spravil ale Cisco (Carlos Valdes), který perlil v obou epizodách a hlavně díky němu jsme se dočkali slušného množství humoru. Ale i přátelské pošťuchování Olivera a Barryho (Grant Gustin) bylo zábavné.

Akce dobrá, ale je jí málo

Je jasné, že důležitou součástí crossoveru jsou i akční scény. A ty jsou docela fajn. Souboje jsou stylové a přehledné, efekty vypadají slušně, do boje se zapojuje velké množství postav, spolupracují spolu (střet Green Arrow a Flash vs Hawkman byl bezva), ale většinou jsou podobné chvilky hodně krátké a řekl bych, že na to, že má crossover má dohromady stopáž nějakých 90 minut, bylo akce málo.

Dost odbyté mi přišlo finální (alespoň na chvíli) měření sil s Vandalem, které skončilo skoro dříve, než začalo. Ale zase jsme si ho užili ve dvou variacích. Jak to? Protože se cestovalo v čase. A to nebylo žádné velké překvapení.

Když šlo do tuhého, Flash se vrátil v čase, aby ostatní varoval. Osobně nemám podobné hrátky s časem rád, ubírá to na napětí a člověk nemá větší důvod bát se o osud klaďasů.

Ve zkratce:

Letošní crossover seriálů Flash a Arrow nebyl tak velkolepý, jak tvůrci slibovali. Ústřední záporák byl málo hrozivý, většina postav neměla dost prostoru, naopak romantické peripetie ho měly až moc. Akce byla působivá, ale mohlo jí být víc. Ne, že by tahle dvojepizoda nebyla zábavná, ale určitě nejde o událost, na kterou se bude dny, týdny a měsíce vzpomínat.

Klady

+: Cisco

+: Stylové akční scény

+: Přátelské škádlení Flashe a Arrowa


Zápory

-: Spousta postav hraje jen "křoví"

-: Akce je málo

-: Vandal není dost děsivý

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat