Recenze: Into the Badlands S01E01 (The Fort) - Něco pro fandy špičkové akce

Máte rádi efektní bojové scény? Tak tohle je něco pro vás.

Stanice AMC sice nejvíce boduje díky Živým mrtvým, ale ve své nabídce má i jiné zajímavé seriály. Například Into the Badlands.

I když je na místě poznamenat, že pokud hledáte něco víc, než jen skvělé bojové scény, není tohle nic pro vás. Into the Badlands je určen hlavně pro fanoušky vymazlené akce v asijském stylu.

Nejen proto, že v hlavní roli uvidíte asijskou superhvězdu Daniela Wu, ale také proto, že na bojové scény dohlédl Stephen Fung. Ten je zárukou, že se bude na co dívat. A opravdu je.

Je škoda, že se dočkáme jen dvou větších akčních momentů, ale oba stojí za to. Jsou krvavé, choreograficky výtečné, díkybohu přehledně nasnímané a sestříhané a hodně efektní. Já bych klidně vynechal závěsná lana, podle mě nejsou potřeba (myslím, že není nutné, aby herci poletovali vzduchem jako by neexistovala gravitace), ale jinak si není na co stěžovat.

Bojové momenty jsou klasické v tom nejlepším slova smyslu. Dočkáme se zpomalených záběrů, souboje v dešti, kdy se soupeři pomalu blíží k sobě, zatímco po ostří jejich mečů stékají kapky krve, prostě lahoda pro oko. A když se konečně střetnou, je očividné, že aktéři mají s bojovými uměními bohaté zkušenosti a vědí, co dělají.

Akce a skoro nic jiného

Ovšem, je nutné dodat, že akční složka je zatím to jediné, co na seriálu zaujme. Příběh rozhodně není z těch, díky kterým se nebudete moci dočkat dalších dílů.

Dostáváme se do blíže nespecifikované budoucnosti, kdy je u moci sedm baronů, kteří se samozřejmě přetahují o moc. Hlavní hrdina Sunny (Daniel Wu) slouží jednomu z nich. Konkrétně Quinnovi (Marton Csokas). Právě do jeho služeb přivede mladíka M.K. (Aramis Knight), který ale není tak obyčejný, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Děj se v úvodní epizodě nežene kupředu a upřímně, někdy je až tak pomalý, že jsem se začínal nudit. Rozhovory také nejsou zrovna strhující, takže bych ocenil, kdyby scenáristé buďto více zapracovali na zápletce nebo byly přidány bojové scény.

Pokud jde o obsazení, tak Daniel Wu rozhodně nebyl krokem vedle. Nejen, že se umí ohánět, ale má i slušnou porci charismatu. Úplně mě neoslnil Marton Csokas. Jeho Quinn je na můj vkus příliš podivný. Ostatní herci, vyjma Aramise Knighta, se zatím neměli možnost příliš projevit, takže těžko říct, zda bylo dobré rozhodnutí je přizvat do seriálu.

S Aramisem jako hercem problém nemám, ale spíše mě neoslnila postava, kterou ztvárňuje. Je s ní spojeno tajemství, které má asi docílit toho, že budete chtít z jeho minulosti odhalit víc, ale v mém případě to nefunguje. Jestliže by se pozornost ve zbývajících pěti epizodách první řady soustředila především na Sunnyho a ne Aramise, nenadával bych.

Nejsem vůbec proti, kdyby bylo Into the Badlands hlavně o soubojích. Ale v tom případě by jich mělo být v jednotlivých dílech víc než dva (i když byly skvělé) A pokud chtějí tvůrci oslovit i něčím jiným, než akcí, měli by udělat děj výrazně zajímavější.

Mimochodem, seriál mi hodně připomíná povedený německý akční film Výzva (2005). Děj nic moc, ale charismatické obsazení a akce to zachraňují.

Ve zkratce:

Into the Badlands má jedno eso v rukávu - bojové scény. Ty jsou výtečné. Ale v prvním dílu jsou jen dvě větší. Ostatní aspekty seriálu zatím nejsou dostatečně zajímavé, aby zaujaly. Tedy, až na obsazení hlavní role, Daniel Wu byl dobrou volbou. Ale pokud jde o děj a vedlejší postavy, ty ještě potřebují nějakou práci.

Klady

+: Akční scény

+: Daniel Wu

Zápory

-: Nezajímavý příběh

-: Většina postav se zatím příliš neprojevila

Hodnocení: 65 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat