O čem by podle fanoušků mohla být další řada American Horror Story?

Jaké jsou teorie o námětu další série oblíbeného seriálu?

Už je to běžná praxe. Je oznámeno, že byla schválena další rada American Horror Story a vzápětí se vyrojí hromada spekulací týkajících se toho, o čem by mohla být. Zatím jsme se vydali do vražedného domu, ústavu pro mentálně choré, na čarodějnickou školu (a rozhodně to nebyly Bradavice), do cirkusu a aktuálně se procházíme chodbami děsivého hotelu. Tvůrci tak vyčerpali hromadu klasických hororových lokací. Ale ještě jim nějaké zbývají.

Diváci tak začali zběsile odhadovat, jaký by mohl být námět šesté řady:

Mimozemšťané

To je asi nejméně pravděpodobná možnost. Už jen proto, že jeden z tvůrců seriálu Ryan Murphy není zrovna fandou podobného námětu. Na druhou stranu, o "šmejdu" z vesmíru se ve spojení s American Horror Story spekuluje už docela dlouho a tenhle motiv nemá zase tak málo fanoušků.

Šance na sérii o mimozemšťanech: Velmi malá

Vražedný kult

Zápletka o vražedném kultu, který masakruje nevinné oběti, to zní jako něco, co je vhodným materiálem pro American Horror Story. A sám Ryan Murphy přiznal, že o něčem podobném uvažoval už ve třetí řadě (chtěl se zaměřit na nechvalně proslulého vraha Charlese Mansona a jeho následovníky, ale nakonec od toho upustil kvůli respektu k obětem). Ale třeba tuhle myšlenku oživí (což už ale částečně udělal v sérii Hotel, kdy se postava Jamese Patricka Marche inspirovala u jednoho z prvních známých sériových vrahů H. H. Holmese).

Šance na sérii o vražedném kultu: Velká

Chata v lese

Co může být klasičtějším hororovým místem, než opuštěná chatrč v hlubokých lesích? Ovšem, od American Horror Story bychom určitě chvěli víc než jen sexy partičku mladistvých, které ve zchátralé chajdě likviduje maskovaný vrah. A bylo by jistě dost obtížné natočit zajímavou řadu, která by se odehrávala jen v chatě. To už by spíše stálo za to uvažovat o sérii, která by se odehrávala v tajemných lesích ve stylu filmu Záhada Blair Witch.

Šance na sérii o chatě v lese: Malá

Apokalypsa

Tady bychom zabruslili spíše do žánru sci-fi, ale určitě by bylo zajímavé sledovat, jak si tvůrci poradí se zápletkou o lidech, kteří přežili nějakou velkou katastrofu. Nezapadá to ale úplně do stylu American Horror Story. Ale pokud by se do děje zakomponovali mutanti, upíři nebo třeba zombíci, fungovat by to mohlo.

Šance na sérii o apokalypse: Velmi malá

Vězení

Naopak, kdyby tvůrci zasadili novou sérii do vězení, nebylo by to velké překvapení. Jde o prostředí, které může být dostatečně děsivé a navíc je tu spousta prostoru pro brutalitu (například během experimentů na chovancích), kterou mají filmaři tak rádi. A jen si představte Lady Gaga jako dozorkyni.

Šance na sérii z vězení: Velká

Ještě minimálně pár měsíců se ale nedozvíme, zda je některá z teorií pravdivá nebo mají tvůrci v rukávu úplně jiné eso.

O čem by podle vás mohla (a měla) být šestá řada?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat