Recenze: Heroes Reborn S01E03 (Under the Mask) - Začíná se nám to pěkně rozjíždět

Tak se mi to líbí. POZOR, SPOILERY!!!

První dvojdíl Heroes Reborn (recenze) mě určitě nezklamal, ale je pravda, že jsem od něj očekával trochu víc. Ale naštěstí třetí epizoda mi nabídla to, v co jsem doufal.

Především mě potěšilo, že příběh začíná nabírat na obrátkách, jednotlivé dějové linky (nebo alespoň většina z nich) se pomalu proplétají a dávají vědět, že jsou součástí jednoho velkého celku a některé postavy se stávají zajímavějšími a zajímavějšími. Seriál prostě čím dál víc připomíná první sérii Hrdinů.

Opět je věnována velká pozornost Noahovi (Jack Coleman), s čímž nemám sebemenší problém, patří k nejoblíbenějším postavám z celého universa Heroes. A jeho dějová linka, kdy se snaží zjistit, proč si nechal vymazat paměť, je zpracovaná dobře.

Trochu mi vadí to, že jeho parťák Quentin (Henry Zebrowski) je znázorňován jako nejtypičtější "šprťoun", tedy je fyzicky nezdatný, když může, tak odkazuje na Hvězdné války, jednoduše jde o klasického "geeka".

S touhle postavou si tvůrci mohli trochu pohrát a udělat ji o něco originálnější. Ne, že by mi nebyla sympatická, ale ne každý fanda Star Wars musí vypadat jako by žil i ve 40 u rodičů ve sklepě.

Poměrně málo prostoru tentokrát dostává Tommy (Robbie A. Kay), v podstatě ho uvidíme jen na pár minut. Ale i to je dost, aby se stalo několik důležitých událostí. Není nám toho příliš vysvětleno, ale ukáže se, že důvod, proč s ním jeho "badass" mamča dlouho nezůstává na jednom místě, je mnohem komplikovanější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Zápletka s Miko (Kiki Sukezane) se mi původně moc nezdála, ale i ona nabírá na obrátkách a díkybohu se tentokrát nevydáme do videoherního světa, což mi upřímně řečeno vůbec nevadí.

Šanci zazářit má i Carlos (Ryan Guzman), který se rozhodne znovu nasadit masku a chránit vyvinuté osoby. I když dostane pořádně nakopáno. Ale snaha se cení.

Pokud jde o tuhle nakládačku, tak mě nejdříve zaskočilo, že je prohozen skrz zeď nebo vyskočí z okna z poměrně velké výšky a zdá se, že kromě pár modřin se mu nic vážnějšího nestalo. To by bylo poněkud nerealistické, ale z upoutávek na další díly se dá soudit, že bude mít zřejmě nějakou schopnost, která by to mohla vysvětlit

Pomsta sice nejlépe chutná za studena, ale může to být nuda

Je nám odhaleno také to, že Luke Collins (Zachary Levi) disponuje unikátním talentem. Ale to asi nikoho nepřekvapí. Tahle příběhová linie, kdy se Luke a jeho manželka Joanne (Judith Shekoni) ženou za pomstou na všech EVOs alias vyvinutých, je pro mě zatím nejméně působivá.

Nejen, že se dalo čekat, že se u jednoho z nich projeví nějaké schopnosti (to přece přidá na hloubce, když se stanete něčím, co nejvíc nenávidíte), ale jejich hon na vyvinuté zatím nemá pro děj podstatnější význam a ani není nijak zajímavý.

Dobře, jejich syn zemřel (zdánlivě) kvůli vyvinutému a oni chtějí pomstu. Ale těžko se hledá pochopení pro to, že likvidují všechny vyvinuté. I ty, kteří se "provinili" jen tím, že jsou "jiní" než běžná populace.

Navíc, scenáristé asi měli dojem, že situace bude lákavější, když jeden z páru začne pochybovat o jejich poslání, ale v mém případě opět nejde o žádné překvapení. Bylo jasné už od počátku, že se někdo z nich začne cukat.

Ostatní zápletky jsou mnohem povedenější a více či méně mají určitou spojitost s nástupcem společnosti Primatech, která nese jména Renautas. Právě ta pracuje na novém vynálezu. Ten je možná revoluční, ale ne moc originální. Asi vás nezaskočí, že jde o systém na sledování EVOs.

To není něco, co bychom neviděli už jinde (v X-Menech pro příklad). Když v příběhu začala figurovat Molly Walker (Francesca Eastwood), po které tahle firma pase, nebylo těžké odhadnout, že vyvíjí něco podobného.

Pokud ale přehlédneme, že jde o několikrát viděný nápad, tak je pravda, že podobný vynález je něco, co doslova může změnit svět.

Tomu navíc hrozí jiné velké nebezpečí, což je nám čím dál častěji naznačováno. Hlavně díky postavě jménem Malina (Danika Yarosh). A já jsem hodně napjatý, co se z toho vyklube.

Právě díky oněm zvěstem o blížící se katastrofě a krokům Renautasu, který se snaží tvářit jako velmi milá a hodná společnost, ale za jeho zdmi se dějí hodně nepěkné věci, je atmosféra hutnější a hutnější a Heroes Reborn se stávají temnějšímu. Svědčí jim to.

Ve zkratce:

Jednotlivé dějové linky do sebe začínají pěkně zapadat, postavy se více projevují, atmosféra zhoustla, Heroes Reborn vykročili správným směrem a začínají se stylem pomalu přibližovat skvělé první řadě původních Hrdinů. Jen tak dál.

Klady:

+: Vývoj většiny dějových linek
+: Temnější pojetí
+: Postavy začínají být zajímavé

Zápory:

-: Zápletka týkající se Collinsových
-: Systém na sledování vyvinutých? Nic moc originálního

Hodnocení: 80 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat