Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství: Nové informace naznačují, že by mohlo jít o zatím nejdražší marvelovku


 Na kolik vyšla?

Marvelovky nejsou levná sranda, bavíme se to u stovkách milionů dolarů. A to platí i pro film Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022). U něj se předpokládalo, že vyšel na astronomických 294 milionů dolarů. Ale zdá se, že to bylo ještě víc. 

Podle daňového přiznání to bylo téměř 420 milionů dolarů, takže je možné, že bez ohledu na to, že film utržil celosvětově skoro 956 milionů dolarů, by nemusel být příliš výdělečný. Nepsané pravidlo totiž říká, že projekt začíná být profitabilní, pokud utrží dvojnásobek, ale spíše 2,5násobek svého rozpočtu. 

V tom lepším případě tak druhý Doctor Strange nebyl prodělečný, ale zaplatil se a přinesl Marvelu "pár drobných", v tom horším neskončil v černých číslech. 

Mimochodem, pokud je opravdu daný rozpočet pravdivý, byl by druhý Strange jedním z vůbec nejdražších, ne-li vůbec nejdražším projektem z MCU (u Avengers: Infinity War a Endgame některé zdroje tvrdí, že vyšly na až 400 milionů dolarů každý, jiné tvrdí, že společný rozpočet překonal miliardu dolarů). 

Zdroj: Forbes, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat