Muž z oceli: Superman musel podle Zacka Snydera zabít Zoda


 Proč?

Ve filmu Muž z oceli (2013) režisér Zack Snyder nedodržel některá nepsaná pravidla týkající se Supermana (Henry Cavill), například to, že obvykle nezabíjí. Tahle verze Supermana to ale udělala, zlomila vaz generálu Zodovi (Michael Shannon), aby nemohl zabít nevinné lidé. 

SOUVISEJÍCÍ: SNYDER OBHAJUJE SMRT ADOPTIVNÍHO OTCE SUPERMANA

Některé oddané fanoušky Supermana to ale nemile zaskočilo, ovšem Snyder toto rozhodnutí obhajuje:

"Nezastavil by se, nehodlal by vyjednávat, takže to bylo buď Zod, nebo my. A o tom to v podstatě bylo. Nebyl tu žádný kompromis. Zod prohlásil, že bude bojovat, dokud mě nezabije, nebo já nezabiji jeho, tak to v danou chvíli nebylo to o tom, že by se někdo ptal na to, proč někdo postavil Supermana do této pozice. Já na to, 'Dobře, pokud Superman tohle nezvládne, je neupřímný, nemůžu si vybírat, co se mu přihodí, stejně, jako si nemůže vybírat to, co nezapadá do jeho morálky."

Byl to od Snydera riskantní krok, ale podle nás ne špatný, protože roky je Superman terčem posměšků za to, že je až extrémně slušný a morální a dnešní doba má raději rozpolcené hrdiny, kteří mají i své chyby. Samozřejmě, ne každý fanda Supermana to vnímá podobně, ale nám tento krok nevadil. Co vám?

Zdroj: CBM, Warner Bros. Discovery / DC Films (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat