Duna 3: Film je v aktivních přípravách

 

Denis zřejmě ale ještě smlouvu nepodepsal.

Druhá Duna (2024) pomalu končí svou cestu v kinech s tím, že by tržby mohly být něco kolem 700 milionů dolarů celosvětově a očekává se tak, že by mělo dojít i na další projekt a to Spasitele Duny. Režisér prvních dvou filmů Denis Villeneuve se sice nechal slyšet, že ho natočí jen, pokud bude lepší než dvojka (záleží tedy na scénáři), ale pokud jde o Warner Bros. Discovery, to podle všeho hodně chce, aby se Denis za kameru postavil a film je už nyní v aktivních přípravách. 

Smlouvu Warner Bros. Discovery s Denisem podepsalo kvůli jinému projektu a to adaptaci knihy od Annie Jacobsen Nuclear War: A Scenario, ve které najdete názory odborníků na tematiku, co by se stalo, kdyby selhaly bezpečnostní záruky v případě jaderných zbraní. 

Nicméně, podle všeho Warner Bros. chce, aby Villeneuve nejdříve dokončil trilogii Duna, než se vrhne na další projekt. Tak uvidíme, jestli si plácnou, ale překvapilo by nás, pokud by k tomu nedošlo. Druhá Duna začala být výdělečná už poté, co zdolala hranici 500 milionů dolarů. 

Zdroj: SFFGazette, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat