Harry Potter: Už se ví, kde uvidíme seriálový reboot. A která šikovná tvůrkyně na něj dohlédne?


 Není to tak daleko.

Dnes se některé značky rebootují i poměrně brzy poté, co skončil původní projekt a to platí pro Harryho Pottera. Poté, co Warner Bros. nevyšla sázka na Fantastická zvířata zkouší štěstí se seriálovou verzí původních knih s tím, že se počítá, že každá řada obsáhne jednu knihu. Což zní jako dobrý nápad, přece jen, dvouhodinový film musí "osekat" některé momenty a dějové linky.  

Na druhou stranu jsou tu pochopitelné obavy, že se nepodaří najít důstojné nástupce původních představitelů ikonických postav. Ano, nebude to snadné, to bezesporu, ale šance tu je. A zřejmě se dozvíme poměrně brzy, jak to vypadá s castingem, protože šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav prozradil, že se počítá s premiérou v roce 2026  a to na streamovací službě MAX.

Zaslav dál prozradil, že nedávno zavítal do Londýna na schůzku s autorkou knižní předlohy J. K. Rowling, nicméně není úplně jasné, jak moc se do vzniku seriálu zapojí a nutno poznamenat, že její scénáře k Fantastickým zvířatům nebyly zrovna ideální.

Naštěstí se ale proslýchá, že by jako showrunnerka a hlavní scenáristka mohla působit Francesca Gardiner, která má zkušenosti ze sérií jako Medicijové nebo fantasy pecky Jeho temné esence, která byla také inspirována úspěšnou knižní sérií.

Zdroj: SFF Gazette, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat