Mlč a šoupej nohama, proč šéf Marvelu údajně nezasáhl v případě vyhazovu jedné ze zakladatelek MCU


 Co se mezi nimi údajně dělo?

V květnu tohoto roku byla z Marvelu propuštěna vysoce postavená manažerka Victoria Alonso, která pomohla založit Marvel Studios a působila v nich cca 17 let. 

Vysvětlením mělo být to, že pro konkurenční Amazon pomohla natočit oscarový dokument Argetina, 1985 (2022), ale spekulovalo se i o jiných důvodech. A také bylo překvapením, že se jí nezastal její dlouholetý spolupracovník kreativní prezident Marvelu Kevin Feige

Kniha od Joanny Robinson nazvaná MCU: The Reign of Marvel Studios ale přišla s tvrzením, že k tomu bylo několik důvodů. 

Například ten, že Alonso prý porušila Feigovo nejdůležitější pravidlo a to, že kritizovala mateřskou společnost Disney veřejně (konkrétně jednoho z tehdejších šéfů Boba Chapeka a jeho laxnost v případě floridské legislativy zaměřené proti menšinám).

Feige měl Alonso naznačit, že svou roli v Marvelu přerostla a varoval ji, aby držela hlavu sklopenou a dělala svou práci.

Ovšem v roce 2023 Alonso odmítla nechat odstranit z Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) duhovou vlajku (která se ve filmu mihla asi na vteřinu), což požadovaly některé země, ovšem Victoria očividně nechtěla ustupovat tlaku a nechat si diktovat podmínky od různých států, i když na tom měly Marvel Studios trvat.

Kromě toho se objevila tvrzení, že Alonso příliš tlačila na experty na vizuální efekty a měla přehnané požadavky.

Nakonec tak asi nebyl její odchod překvapením a zřejmě víme už i to, proč se Feige nepostavil na její stranu.

Zdroj: MCU: The Reign of Marvel Studios/CBM, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat