Hororový tip na víkend - Pád domu Usherů


 Lahůdka od hororového mistra.

Mike Flanagan je jméno, které zná asi většině hororových fandů. Tenhle tvůrce má na kontě hned několik filmů z tohoto žánru, které jsou docela povedené, ale jestli někde exceluje, jsou to seriály. Stojí za lahůdkami jako Záhadné sídlo Bly nebo Půlnoční mše, které v minulosti nabídl Netflix a i další série od Flanagana je k dispozici na téhle platformě.

Nese jméno Pád domu Usherů a jde o modernizovanou verzi práce autora Edgara Allana Poea, který byl expertem na mysteriózní a hororovou tematiku. 

Pád domu Usherů měl tedy všechny předpoklady k tomu, aby se z něj stala skvělá podívaná. A to se dle našeho názoru povedlo. Ano, Flanagan opět vsadil na pomalejší tempo úvodních epizod, ale i ty jsou velmi atmosférické, vizuálně přitažlivé a herecky skvělé. Postupem času nabírá seriál na obrátkách a je čím dál jasnější, že půjde o další triumf z díly Flanagana. 

Seriál má osm epizod a zaměřuje se na rodinu, která ovládá velkou farmaceutickou společnost, ale ani peníze nezabrání tomu, aby její členové začali umírat jeden po druhém a to často velmi brutálními způsoby. 

Pokud jde o hodnocení, na RottenTomatoes je ze 72 profesionálních 90 % recenzí pozitivních, průměrné hodnocení je pak 8 z 10 a na Metacritic je hodnocení 75 % (30 profesionálních recenzí).

 

Zdroj: Netflix (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat