Tvůrce Avatara prozradil, že při natáčení jednoho svého filmu málem zemřel

 

James Cameron si prožil nepříjemný zážitek.

James Cameron se rád vydává pod hladinu, je to zkušený potápěč a spousta jeho projektů je právě s vodou spojena. Ale někdy je to riskantní, což prozradil sám Cameron. Konkrétně promluvil o natáčení filmu Propast (1989), kdy naznačil, že ho to málem stálo život:

"Máme 'anděly', což jsou potápěči zaměřující se na bezpečnost, kteří jsou tam s námi a každý z nich byl přiřazen k jednomu, nebo dvěma hercům a sledovali je celou dobu. Ne mě. Pracovali jsme v hloubce třicet stop. Abych mohl pohybovat kamerou na dně, měl jsem na nohou těžká závaží, žádné ploutve, kolem pasu zátěžový pás. Když se vám vyčerpá potápěčská lahev, dostanete varování, že vám brzy dojde vzduch. No a tahle věc měla v sobě pístový servoregulátor, takže to byl jeden nádech... a pak nic. V tu chvíli jsem toho chtěl nechat a bezpečnostní potápěči se učí, že vás mají držet dole, abyste nedostali embolii a nedošlo k nadměrnému rozšíření plic během výstupu nahoru. Ale já věděl, co dělám. A on mě nechtěl pustit a já neměl možnost, jak mu sdělit, že můj regulátor nefunguje. Tak jsem ho praštil do obličeje a plaval na hladinu a to byl důvod, proč jsem přežil."

Bez ohledu na tento nepříjemný zážitek Cameron dál pokračuje v potápění a natáčení projektů ve vodním prostředí a nevypadá to, že by s tím měl v plánu přestat.

Zdroj: CBM/YouTube, Fox (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat