Nedávné zprávy tvrdily, že jsou Marvels jednou z nejlevnějších marvelovek. Nakonec jsou ale jednou z nejdražších


 Kolik stála?

Komiksové filmy nejsou laciné, bavíme se tu o částkách klidně přesahující dvě stě milionů dolarů, ovšem Marvel už není studiem, kdy by každý jeho projekt byl úspěchem a navíc jeho vlastník Disney začal šetřit, takže nebylo překvapením, když se objevily zprávy, že chystaná komiksovka Marvels (premiéra 9. 11. 2023) je údajně jednou z nejlevnějších komiksovek, které vznikly pod hlavičkou této společnosti. Nebo to alespoň tvrdily původn íinformace.

Komiksovka měla prý vyjít na 130 milionů dolarů (bez propagace), což zní jako pořád velmi slušná částka, ale dnes je to v případě blockbusterů docela skromné číslo. 

Ale zdálo se to jako možné, protože Disney je v poslední době opatrný a to i v případě projektu, který navazuje na finančně velmi úspěšnou jedničku Captain Marvel (2019), která stála až 175 milionů dolarů a utržila 1,13 miliardy dolarů. Ale obecně řečeno není Captain Marvel (Brie Larson) nejoblíbenější marvelovskou postavou, takže by nebylo šokem, pokud by na pokračování její sólovky šetřilo.

Pár hodin po původních zprávách se ale objevily informace, že rozpočet byl ve skutečnosti 270 milionů dolarů, respektive cca 215 milionů po odečtení daňových úlev ve výši 55 milionů dolarů, což by naopak z filmu dělalo jednu z nejdražších marvelovek.

Zdroj: Vanity Fair, Forbes, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat