Flash: Stanete se svým způsobem jejich otroky, prohlásil režisér zrušeného filmu Superman na adresu Disneyho a Warner Bros.


 Tim Burton se vyjádřil k tomu, co bylo k vidění ve Flashovi.

Ve filmu Flash (2023) jsme se dočkali scény, ve které bylo k vidění velké množství cameo rolí a některé byly vytvořeny s pomocí digitálních technologií. To je asi pochopitelné u herců, kteří už není mezi námi (byť je morálně sporné je "oživovat"), ale například jsme viděli Supermana v podání Nicolase Cage a i ten vznikl z nul a jedniček.

Jen pro připomenutí, kdysi se pracovalo na filmu Superman, kde si měl hlavní roli zahrát Cage a režie se měl ujmout Tim Burton. A právě ten nyní promluvil o tom, co se objevilo ve Flashovi:

"...A také se to dostává k další AI (umělá inteligence, pozn. redakce) věci a to je důvod, proč si myslím, že jsem se studiem skončil. Mohou vzít to, co jste udělali, Batmana či cokoliv jiného a kulturně to zneužít, nebo jak to chcete nazývat. I když jste otrokem Disneyho nebo Warner Brothers, mohou dělat, co se jim zlíbí. Takže v pozdějších letech mého života proti tomu všemu tiše vzdoruji."

I toho se týká aktuálně probíhající stávka scenáristů a herců, kdy se někteří obávají toho, že studia budou využívat umělou inteligenci k tomu, aby například vytvořila komparz ve svých filmech. A je patrné, že ani Tim Burton není fanouškem podobných přístupů a stejně tak je patrné, že se nežene do spolupráce s Disneyem (spadá pod něj Marvel) nebo Warner Bros. (má na starosti DC projekty). 

Zdroj: British Film Institute, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat