Ahsoka: První názory mluví o povedené podívané, ale ti, kteří neznají předlohu mohou být zmatení


 Zatím to vypadá dobře.

Star Wars seriály pro streamovací platformu Disney+ jsou kvalitativně jako na houpačce. Některé jsou povedené, jiné zrovna ne. A bylo otázkou, kam se zařadí Ahsoka. Přece jen, jde o velmi milovanou postavu a její fandové jsou vůči ní velmi ochranitelští.

Zatím to vypadá, že si mohou oddechnout, protože první názory (na úvodní dvě epizody) jsou veskrze pozitivní. Ovšem, shodně upozorňují na jednu věc, která by mohla seriálu trochu uškodit u publika, které nezná animované projekty, ve kterých předtím Ashoka působila, hlavně sérii Star Wars: Rebels / Star Wars: Povstalci. O tom ale později.

Začneme pozitivy, obsazení Rosario Dawson do hlavní role bylo podle novinářů výtečným krokem a není to překvapením, jestli jste viděli rozhovory s touhle herečkou, bylo očividné, že Ahsoku miluje a ví o ní víc, než většina z nás. A její láska k ikonické postavě se odráží i na jejím hereckém výkonu. Vyzdvihována je i Natasha Liu Bordizzo jako Sabine Wren, která září v každé scéně, ve které se objeví a líbí se i Mary Elizabeth Winstead jako Hera.

Chváleno je také vizuální zpracování, kdy jsou specificky zmiňovány akční scény, kterých zřejmě není extrémně vysoké množství, ale když na ně dojde, jsou epické a obrazově působivé a zazněl i názor, že se Ahsoka vizuálně řadí k tomu nejlepšímu, co zatím seriálové Hvězdné války nabídly. Hodně nadšení jsou novináři z hudebního podkresu, který zajistil Kevin Kiner.

Co se týče výtek, tak jako bylo zmíněno, abyste si seriál užili naplno, je doporučována zhlédnout Star Wars: Rebels. Ahsoka je podle novinářů v podstatě hraným pokračováním téhle série, což ale není překvapením, to bylo jasné už z ukázek, takže to technicky řečeno není výtka. Nicméně, pokud Rebels neznáte, plno věcí vám unikne.

Zajímavé je i to, že zatímco někteří z těch, co seriál viděli si myslí, že tempo je občas pomalé, jiní tvrdí, že se dění posouvá rychle kupředu, takže těžko říct, jestli tempo funguje, nebo ne. 

Aktuálně to tedy vypadá, že Hvězdné války chytily druhý dech a máme tu další přírůstek, který stojí za zhlédnutí. 

Premiéra pro "běžné smrtelníky" se odehraje 23. 8. 2023 (k dispozici budou dva díly, další budou uvolněny po týdnu).

Zdroj: CB, Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat