Poslední tři filmy od DC jsou prodělečné

Tohle úplně nevyšlo. 

DC Universe nabírá nový směr a byť se to fandům původního DC Extended Universe alias Snyderverse nelíbí, je to asi potřeba, protože zatím to bylo s projekty od DC trochu těžší. Některé byly fajn, některé ne a dohromady universum úplně nefungovalo. 

A zdá se, že ani lákavost pro diváky nebyla v poslední době vysoká. Neochotu chodit do kina můžeme vysvětlovat tím, že byli naštvaní z konce Snyderverse, můžeme to přičítat právě tomu, že kvalita DC projektů byla nevyrovnaná, můžeme to přičítat něčemu jinému, ale faktem je, že čísla mluví jasně a pokud jde o tržby, žádná velká sláva to není. Poslední tři DC filmy jsou prostě a jednoduše prodělečné. 

Začněme Black Adamem (2022) o němž sice hlavní hvězda Dwayne "Rock" Johnson mluví jako o finančním úspěchu, ale rozpočet byl 260 milionů a tržby něco málo přes 393 milionů dolarů, což vypadá dobře, ale pokud se započtou dodatečné náklady, ztráta by mohla být až 130 milionů dolarů. 

O moc lépe na tom rozhodně nebyl ani Shazam! Hněv bohů (2023). Ten měl sice výrazně nižší rozpočet 125 milionů dolarů, ale tržby jen necelých 134 milionů dolarů z celého světa. Film odhadem prodělal přibližně 116 milionů dolarů. 

A nakonec zatím poslední DC projekt Flash (2023). Ten vyšel na přibližně 220 milionů dolarů. A ani ten Warner Bros. Discovery asi moc radosti neudělá. Zatím utržil cca 210 milionů v kinech, ale aby byl považován za výdělečný, musel by utržit cca 440 milionů a zdá se, že nepřekročí ani 400 milionů na celosvětových tržbách.

Restart DC světa je tedy na místě, protože to, co se děje dosud prostě a jednoduše (minimálně z ekonomického hlediska) nefunguje. 

Zdroj: BoxOfficeMojo, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat