Není problémem, že je moc superhrdinský filmů, ale to, že jsou jejich tvůrci líní, myslí si šéf DC


 Kde je podle Jamese Gunna problém?

Novým spolušéfem DC Studios je James Gunn a nebude mít lehký úkol. DC projekty měly dosud hodně kolísavou kvalitu a kromě toho se zdá, že by mohlo být publikum z komiksových filmů už trochu unaveno. A tak Gunn dostal otázku, jestli si nemyslí, že je superhrdinských filmů až příliš. To sice potvrdil, ale dodal, že se nedomnívá, že je to hlavní problém:

"Ale myslím si, že to k čemu došlo je, že se lidé stali opravdu línými, pokud jde o superhrdinské příběhy. A dostali se do fáze, kde si říkají, 'Oh, to je superhrdina, natočme o něm film.' A poté, 'Oh, udělejme pokračování, protože první si vedl vcelku dobře,' a nepřemýšlí o tom, 'Proč je příběh speciální? Jak se tento příběh liší od ostatních příběhů? Co je srdcem příběhu? Proč je tahle postava důležitá? Čím se liší příběh tak, že na něj lidé potřebují zajít do kina? Nebo se [na něj] podívat v televizi?"

Je pravda, že Gunnovou silnou stránkou je soustředění se na postavy, které jsou vše jen ne nudné. Ale zatím fungoval jako filmař, skvělý ale filmař. Je otázkou, jak si povede nyní, když má, společně s Peterem Safranem na starostí celé universum, které nebude snadné "ukočírovat". Držíme jim ovšem palce, aby to zvládli, protože je to potřeba.

Zdroj: Inside of You with Michael Rosenbaum, DC Films (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat