Představitelka Wednesday promluvila o stávce scenáristů. A ti si z ní nemůžou přestat dělat legraci. A který velký marvelovský film stávka zastavila?


 Hollywood to nyní nemá lehká. 

Hollywoodští scenáristé se opět rozhodli stávkovat, což je pro filmový a seriálový svět velkým problémem. A samozřejmě se k tomu vyjadřují i herci, kteří jsou nedílnou součástí této branže. Například stále populárnější Jenna Ortega. Ta k tomu řekla následující:

"Na natáčení [Wednesday] byly chvíle, kdy jsem se dokonce chovala neprofesionálně a to v tom smyslu, že jsem začala měnit své věty. Supervizor, který měl na starosti scénář si myslel, že jsem na něco přišla a měla bych se setkat se scenáristy a oni by reagovali ve stylu, 'Moment, co se stalo s touto scénou?' A já bych jim vysvětila, proč nemůžu určité věci udělat."

Její vyjádření se rychle rozšířilo a mnozí scenáristé si neodpustili polohumorné poznámky směrem k herečce, které jsou založeny na tom, že přepisování scénáře je také psaní a místo toho, aby si užívala na luxusní akci Met Gala, bylo by vhodné, aby s nimi stávkovala, když se sama podílí na scénářích. 

Na protestních akcích se pak objevují různé transparenty například ve stylu "Kde je Jenna Ortega?" a podobné fráze. 

V minulosti, když ke stávce došlo, výrazně to ovlivnilo mnoho filmů a seriálů a to se děje i nyní. Například v případě marvelovky Blade došlo k zastavení preprodukčních příprav a zatím sice nebylo oznámeno, že to povede k dalšímu zpoždění premiéry (stále se počítá s 5. 9. 2024), ale nebylo by to překvapením. 

Zdroj: Armchair Expert, THR, Netflix (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat