Super Mario Bros. ve filmu: První názory na film na motivy legendárních videoher jsou venku


Jeden z mála povedených videoherních filmů?

O animovaném filmu Super Mario Bros. ve filmu (premiéra 6. 4. 2023) se mluvilo už dlouho před jeho premiérou v poměrně kritickém duchu a to z důvodu toho, že hlavní postavu italského instalatéra namluvil Chris Pratt, který není zrovna znám tím, že by měl italské kořeny. 

Ale jde o věc, která ve finále nemusí mít výrazný dopad na kvalitu daného filmu. A zdá se, že neměla, protože první reakce jsou veskrze velmi pozitivní.

Někteří novináři, kteří měli šanci Super Mario Bros. ve filmu vidět, jsou potěšeni stylem humoru a tím, že jsou ve filmu očekávatelně různé odkazy na různé projekty s Mariem a jsou údajně povedené a je jich pořádná hromada. Některé názory dokonce tvrdí, že jde možné o film s nejvíce takzvanými easter eggs.

Pokud jde o zmíněný humor, pak je vyzdvihován Jack Black v roli proslulého padoucha Bowsera, ale obecně se na filmu líbí jeho odlehčená a příjemná atmosféra, díky kterému budete mít u sledování  podobný pocit jako při hraní her s Mariem. 

Těšit se můžeme i na množství různých cameo rolí, ale co je zajímavé je to, že jsou jako pozitivum zmiňovány různé postavy (například výše uvedený Bowser nebo princezna Peach), ale ne Mario. Ten kritizován není, ale současně ani příliš vyzdvihován (alespoň v dosavadních reakcích). 

Podle recenzentů se rozhodně povedla technická stránka, animace je výtečná, ale někdo si myslí, že skutečnou hvězdou filmu je vynikající hudba. 

Jestliže jde o kritiku, příběh je občas prý trochu povrchní a některé vtipy nepadají na úrodnou půdu, ale jak bylo řečeno, většinou jsou názory velmi kladné a zřejmě se do kin chystá videoherní film, který se povedl, což není zrovna běžné (vlastně skoro vůbec).

Zdroj: The Direct, Universal Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat