Šéf DC ví, proč už jsou diváci unavení z komiksových filmů


 James Gunn promluvil o ožehavém tématu. 

Komiksový žánr je stále na vrcholu, ale je patrné, že určitým způsobem dochází k únavě diváků a často už nejsou z komiksovek tak nadšení jako v minulosti. Ano, je to způsobeno i tím, že kvalita filmů a seriálů je kolísavá, ale je možné to přičítat i faktu, že je prostě komiksovek velké množství a publikum to svým způsobem omrzí. 

Ovšem, nový spolušéf DC Universe James Gunn se domnívá, že ví, kde se skrývá hlavní problém:

"Myslím si, že něco jako únava ze superhrdinů existuje. Ale vlastně si nemyslím, že to má něco společného se samotnými superhrdiny. Je to způsobeno příběhy, které jsou vyprávěny s tím, že ztratíte přehled o postavě. Milujeme Supermana. Milujeme Batmana. Milujeme Iron Mana. A to proto, že jde o neuvěřitelné postavy, které mají místo v našich srdcích. A pokud se na plátně objevuje jen hromada nesmyslů, stane se to nudným. Většina bombastických filmů mi přijde únavných, protože nemají emocionální příběh. Nemá to co dělat s tím, zda jde či nejde o superhrdinský film. Pokud nemáte příběh, na kterém stavět, prostě jen sledujete, jak se mlátí po hlavě a je jedno, jak chytré tyhle momenty jsou, jak je promyšlený design a trikové efekty, je to prostě jen únavné a myslím si, že tak tomu skutečně je."

Teorií Gunna je tedy to, že i v případě komiksových filmů má být v centru postava/postavy a emocionální nádech (a obojí Gunn umí) a nemá se hrát jen na efekt. A ano, je pravda, že pokud je blockbuster epický, ale příběhově prázdný, pak to může být trochu nuda. Nebo máte jiný názor?

Zdroj: Rolling Stone, DC Studios/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat