Justice League: Film měl být mnohem temnější, ale studio si trvalo na tom, že publikum chce něco vtipnějšího



Prozradil to Zack Snyder.

Není tajemstvím, že Justice League (2017) měla být výrazně jiným filmem, ale studio Warner Bros. do toho výrazně "kecalo" a nakonec se do kin dostal projekt, který nebyl zrovna takový, jak si mnozí diváci představovali. 

A jeho částečný režisér (poté, co z osobních důvodů od projektu odešel, převzal jeho roli Joss Whedon) Zack Snyder prozradil něco o zákulisí během rozhovoru s bratry Russoovými, kteří se proslavili hlavně spoluprací s Marvelem:

"Budu upřímný, když scénář... co se stalo s Justice League bylo velmi... původní scénář byl mnohem temnější a podivnější. A když vyšel Batman vs Superman, studio reagovalo, 'Není to dost vtipné. Lidé chtějí vtipnější filmy. Chtějí v tom vtipné momenty,' a tak jsme se k tomu vrátili a... film celkově odlehčili."

Později ale dostal Snyder šanci natočit svůj sestřih...

"A řekl bych, že Justice League, můj sestřih Justice League je jakýsi kompromis. Vždy jsem zachoval nějaký intenzivní materiál a stejně ho natočil."

Zackova verze byla přijata lépe než ta původní, ale přesto k ní byly určité výhrady, ale asi není divu s ohledem na náročné natáčení Justice League, do kterého očividně studio výrazně zasahovalo a on sice dostal možnost dotočit určité záběry, ale většinu musel čerpat z toho, co vzniklo pro původní Justice League.

Naštěstí podle nového spolušéfa DC Studios Jamese Gunna jsou Warner Bros. Discovery a DC Studios oddělené entity (samozřejmě ne právně, ale kreativně zřejmě ano), což znamená, že Warner Bros. Discovery nebude koukat tvůrcům přes rameno.

Zdroj: Pizza Film School, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat