Harry Potter: Tvůrci seriálové verze by rádi rozmanitější obsazení

V případě divadelní hry to byl dobrý krok.

Nedávno bylo potvrzeno to, o čem se mluvilo, dočkáme se seriálové verze Harryho Pottera na streamovací službě Max, kdy by mělo vzniknout tolik řad, kolik je knih. 

Samozřejmě se pro tenhle projekt hledá nové obsazení, protože původní herci už jsou dospělí a nyní se mluví o tom, že by Warner Bros. Discovery (vlastní službu Max) rádo, pokud by obsazení bylo trochu rozmanitější. 

V knihách se objevuje hromada postav různých etnik, ale pokud jde o ústřední postavy, ty nejsou vysloveně rozmanité. V případě seriálu by se to ale mohlo změnit. Jistě to povede k brblání některých lidí o woke přístupu, na druhou stranu, na seriálu se bude podílet autorka knižní předlohy J. K. Rowling (což pro změnu vede k tomu, že někteří chtějí projekt bojkotovat kvůli jejím názorům na transkomunitu) a pokud s tím bude souhlasit ona, asi by to měli přijmout i diváci.

Navíc, například v případě divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě byla do londýnské verze tohoto představení obsazena do role Herminy herečka tmavé barvy pleti a její výkon je považován za excelentní. A jak sami tvůrci uvedli, nebylo řešeno etnikum, ale bylo vybírána podle talentu. 

To samé by asi bylo vhodné i v případě seriálu, nelimitovat casting na určité etnikum, ale ať se přihlásí herci, kteří mají zájem bez ohledu na jejich původ a tvůrci, ať si vyberou podle toho, jaký výkon podají. 

Zdroj: The Hot Mic, Warner Bros. Discovery

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat