Shazam! Hněv bohů: Film odstartoval nejhůře ze všech DC projektů. Režisér překvapen není


 Nezaskočilo ho to. 

První Shazam! (2019) byl sympatickou rodinnou zábavou, která si v kinech vedla slušně a tím pádem došlo na schválení dvojky. Ta měla aktuálně premiéru v kinech, ale Shazam! Hněv bohů (2023) se nedočkal zrovna oslavných recenzí (na RottenTomatoes je jich 53 % pozitivních), nicméně jde o komerční projekt, takže jsou důležitější tržby. A ani v tomhle ohledu to není žádná sláva. 

Během čtvrteční předpremiéry v severoamerických kinech získal film jen 3,4 milionů dolarů, což je nejméně ze všech kolegů z DC Universa (nejblíže tomu byli Birds of Prey se 4 miliony, ale ti byli mládeži nepřístupní, což také hraje svou roli). 

Očekává se, že finální premiérové tržby z domoviny budou někde kolem 30 milionů dolarů, což by naznačovalo další finanční neúspěch pro DC.

A co na to říká režisér David F. Sandberg, do kterého někteří lidé na internetu rýpají a dělají si z tržeb filmu srandu?

"Bez obav. Ne, že by to bylo překvapením. Věděl jsem, kam to směřuje už před dlouhou dobou. Nicméně budu v pohodě. Dostal jsem zaplaceno předem."

Je ale vysoce pravděpodobné, že další Shazam nebude, respektive možná ano, ale spíše reboot a to v ne zrovna blízké budoucnosti.

Zdroj: BoxOfficeMojo, Twitter, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat