Disney omezí investice do seriálů včetně těch marvelovských


 Není to překvapením. 

Disney má staronového šéfa Boba Igera, takže se dalo čekat, že dojde k určitým změnám. A to se týká i Marvelu, který pod společnosti Disney spadá. Právě Marvel v poslední době řeší chladnější přijetí jeho filmů a seriálů a v minulosti bylo naznačeno, že se začne místo kvantity soustředit na kvalitu. 

A asi i bude muset, protože Disney má očividně v plánu omezit výdaje na své projekty a je to zřejmě na místě, protože částky investované do jednotlivých sérií (ale i filmů) začínají být hodně divoké. Některé marvelovské seriály si vyžádaly 25 milionů dolarů za jednu epizodu a to jsou velmi vysoké částky. 

Není tím pádem šokem prohlášení Igera:

"Velmi pečlivě se podíváme na náklady. Hodláme snížit náklady, ať už jde o obsah nebo samozřejmě infrastrukturu."

Kromě toho Iger poznamenal, že propagování projektů je někdy poměrně agresivní a zřejmě bude přehodnocena i strategie marketingu. 

To, že se přístup mění je patrné i to, že už nyní počítá s tím, že letos uvidíme méně marvelovských seriálů než bylo původně v plánu (aktuálně jsou jisté série Secret Invasion a a druhá řada Lokiho). Ale asi málokdo bude protestovat proti výše zmíněnému přístupu dávat přednost kvalitě před kvantitou.

Zdroj: THR, Disney+/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat