Marvelovský tvůrce prozradil, proč nechce najímat fandy komiksů


 Nejsou jeho první volbou.

Na první pohled se asi zdá logickou možností to, že pokud připravujete seriál nebo film na motivy komiksů, chtěli byste tuhle práci svěřit někomu, kdo je zná od A do Z. To ale neplatí pro marvelovského producenta Natea Moorea:

"...řekl bych, že je to častý případ, kdy nám navrhují autory, kteří milují Marvel. A pokud jde o mě, je to pro mě varování. Důvodem je to, že mě napadne, 'Ne, nechci vidět už existující nápady o tom, jaké by to mělo být, protože jste vyrostli na patnáctém dílu [komiksu] a chcete ho přetvořit...' Já chci někoho, kdo je k materiálu přísný, kdo funguje způsobem, 'Co to je? Mohl by z toho být film, ale možná bychom se na to měli podívat z jiného úhlu pohledu."

Jako příklad zmínil Moore Christophera Markuse a Stephena McFeelyho, což byly scenáristé několika dílů Kapitána Ameriky a Avengers nebo Taiku Waititiho, který stojí za posledními dvěma díly Thora. 

Samozřejmě Nate dodal, že respekt k předloze je důležitý, ale současně očividně nepředpokládá, že fanatická oddanost je to pravé ořechové. A asi na tom něco bude, protože to, co funguje v kreslené podobě na stránkách komiksů nemusí vždy fungovat v hrané formě.

Zdroj: The Town with Matt Belloni, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat