Review-bombingu navzdory, She-Hulk a Ms. Marvel se zařadily mezi sto nejlepších seriálů letošního roku

 Recenzentům se líbí. 

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička a Ms. Marvel jsou dva z několika projektů z poslední doby, které čelily takzvanému review-bombingu, tedy organizované snaze uměle snižovat hodnocení za účelem projektu uškodit. 

Abychom si rozuměli, některé výtky k daným seriálům jsou obhajitelné, ale je očividné, že spousta lidí se prostě a jednoduše snaží oběma seriálům ublížit z nepochopitelných důvodů (například etniku hlavní hrdinky, pohlaví atd.).

Nicméně, pro tvůrce může být útěchou, že pokud jde o profesionální hodnocení, v tomto ohledu jsou na tom oba projekty velmi dobře. Vlastně se podle serveru sdružujícího recenze RottenTomatoes dostaly mezi sto nejlépe hodnocených seriálů letošního roku. 

Ms. Marvel je aktuálně na 22. příčce s 97 % pozitivních recenzí, She-Hulk pak na 77. místě s 87 % pozitivních recenzí. 

Pokud se podíváme na server Metacritic, průměrné hodnocení novinářů u She-Hulk je 67 % a Ms. Marvel má 78 %.

V případě hodnocení diváků je ale (právě i/ale nejen kvůli review-bombingu) situace jiná. Na IMDb má She-Hulk hodnocení 5 z 10 a na ČSFD 49 % a Ms. Marvel na ČSFD 57 % a na IMDb 6,2 z 10.

Opět je nutné zmínit, že je naprosto pochopitelné, že se některým projekty nelíbí z důvodů jako to, že má She-Hulk komediální nádech, ale pokud si pročtete komentáře některých hodnotících, je jasné, že sázejí na staré známé pořekadlo: "Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde."

Zdroj: RottenTomatoes, Disney+/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat