Blade přišel o režiséra. Šéf Marvelu toho už má údajně moc. A je DC film Blue Beetle v ohrožení?


 Komiksové střípky.

Spousta lidí asi napjatě očekává film Blade. Přece jen, původní filmy (minimálně dva první) jsou svým způsobem kultovní a tak jsou diváci zvědaví na to, jak to dopadne, pokud bude na projekt dohlížet pouze Marvel (původní trilogii měla primárně na starosti firma New Line Cinema). 

A následující zpráva asi není úplně uklidňující, projekt přišel o režiséra Bassama Tariqa a to zhruba týden před začátkem natáčení. Marvel i režisér vydali prohlášení, ve kterém si pochválili dosavadní spolupráci a Marvel prohlásil, že důvodem odchodu byly časové důvody a upozornil, že Bassam zůstane výkonným producentem. 

Pokud jde o datum premiéry, to se zatím nezměnilo, stále se počítá s 2. 11. 2023. Samozřejmě se to ale můžeme změnit, pokud se rychle nenajde nový režisér.

S Bladem částečně souvisí i další zprávy, objevují se totiž zvěsti, že kreativní šéf Marvelu Kevin Feige toho začíná mít pracovně prostě moc a úplně to nezvládá. Novinář Jeff Snieder prozradil následující:

"Bylo mi řečeno, že aktuální verze scénáře Bladea má zhruba 90 stránek a obsahuje přesně dvě (nezáživné) akční scény. Podle všeho je Mahershala (Mahershala Ali, představitel Blade, pozn. redakce) z vývoje velmi frustrovaný. Feige toho podle všeho má prostě moc. Ovšem, to je to, co mi sdělily zdroje. Netrestejte posla."

Marvelovské filmové universum bobtná, takže je jasné, že toho má Kevin hodně a zdá se, že dříve, nebo později bude muset část své práce delegovat na někoho, na koho spoléhá.

A nakonec pozitivní zpráva pro fandy DC. Poté, co byl zrušen film Batgirl (a to se již nacházel v postprodukční fázi) se někteří začali obávat i o další projekty, například o komiksovku Blue Beetle. Ovšem, režisér Angel Manuel Soto prozradil, že byl ujištěn o tom, že projekt má plnou podporu ze strany studia. To sice nemusí znamenat, že bude určitě uveden, ale zatím se nezdá, že by tomu něco bránilo. Premiéra je aktuálně naplánována na 17. 8. 2023.

Zdroj: THR, Jeff Snieder, NPR, Marvel Comics (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat