Predátor: Kořist - Nejlepší film Predátor vůbec, hlásají první reakce

Trvalo to, ale vyšlo to.

Bezpochyby zatím nejlepším dílem série Predátor byla jednička z roku 1987. Poté se objevilo několik slušných, ale také pár nepovedených pokusů, ovšem žádný nebyl tím, co by si fandové představovali.

Příští měsíc 5. 7. 2022 se ovšem dočkáme prequelu nazvaného Prey/Predátor: Kořist, který se zaměří na indiánskou bojovnici Naru (Amber Midthunder), která se snaží ostatní přesvědčit, že je stejně dobrou válečnicí jako další členové kmene a dostane šanci předvést, co umí, když se objeví lovec z vesmíru. 

Samozřejmě existovaly určité pochyby, že to dopadne dobře. Pokud pomineme brblání těch, kterým vadí, že po X letech se poprvé ústřední postavou stala žena, tak s ohledem na některé předchozí projekty bylo na místě krotit očekávání. Ale zdá se, že to bylo zbytečné.

Na aktuálně probíhajícím Comic-Conu v San Diegu byl film promítnut a nadšení ze strany novinářů je velké. Někteří upozorňují na to, že chvíli trvá, než se akce rozjede, ale když na to dojde, pak je to naprostá paráda, která se rozhodně nebojí krve a extrémní brutality. Predátor je nekompromisní mašinou na zabíjení, která se nebojí ušpinit si ruce a některé momenty jsou prý hodně násilné, ale to prostě k sérii patří a je to bráno jak pozitivum.

Pochval se dočkal řemeslné zpracování filmu, vizuálně jde o vypilovanou podívanou, na kterou je radost se dívat a čiší z ní skvělá mrazivá atmosféra.

Asi nejvíce chvály ovšem míří na postavy a to především Amber Midthunder v roli Naru. Ale propracované jsou i další postavy. 

Hned několik novinářů se nebojí prohlásit, že jde o zatím nejlepší film Predátor. Pár tvrdí, že jde o nejlepší film od prvního Predátora, ale převládá názor, že jde o nejpovedenější projekt Predátor vůbec a tečka. Kořist se vrátila ke kořenům, jde o krvavý souboj Davida a Goliáše, čistokrevný a drsný lov, který si divák užije. 

Zdroj: CBM, Hulu (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat