Marvel opět čelí kritice za směšné částky, které platí komiksovým tvůrcům. A na jakou parádní sumu si přijde Tom Hardy za třetího Venoma?

 


Money, money, money.

Už delší dobu míří na společnost Marvel kritika za to, že komiksovým autorům, kteří vytvořili určité postavy občas dává velmi nízké částky. Bavíme se tu o tisící dolarech, což se může zdát jako dost, ale s ohledem na to, že marvelovky vydělávají stamiliony dolarů je to podle mnohých úsměvné/smutné. 

Marvel má sice smluvně zajištěno to, že dané sumy nejsou protizákonné, ale nikdo firmě nebrání dát tvůrcům odměnu, což ale zřejmě není zrovna časté. 

A zklamání zažili i tvůrci Yeleny Belova/Black Widow Devin Grayson a J.G. Jones, kteří očekávali částku 25 tisíc dolar každý za to, že se jejich postava představila v hrané podobě v Marvelovském filmovém universu. Ovšem, Marvel má podmínky údajně nastaveny poměrně rázně s tím, že 25 tisíc je maximální částka, kterou si mezi sebe musejí tvůrci jednotlivých postav rozdělit, plus jsou tu další aspekty ovlivňující sumu, která se k autorům dostane. 

Například, pokud se postava objevuje na plátně méně než 15 % času, jedná se o cameo a ovlivňuje to i odměnu pro tvůrce, stejně tak záleží na stopáži seriálové epizody atd. atd. atd. Je to poměrně komplikované, ale stručně řečeno si údajně Devin Grayson přišla na "celých" 300 dolarů za jednotlivé díly seriálu Hawkeye, ve kterém se Yelana v podání Florence Pugh objevovala. To asi mluví samo za sebe. 

Tomů účet se může těšit 

Tom Hardy ztvárňuje Eddieho Brocka/Venom a ztvárňuje ho dobře. A byť jednotlivé filmy nejsou vždy skvěle kriticky hodnoceny, vydělávají, tím pádem se dočkáme třetího Venoma. A za toho si Tom přijde na velmi slušnou odměnu. Zatímco v případě prvního dílu to mělo být 7 milionů dolarů, u pokračování to není známo, nicméně u trojky se mluví o pěkných 20 milionech dolarů. 

Datum premiéry zatím stanoveno nebylo.

Zdroj: THR, Variety, Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat