Heard vs Depp: Soud dal za pravdu Deppovi. Ale částečně i Heard, navzájem si musí zaplatit nemalé odškodné


Dopadlo to nečekaně.

V posledních pár týdnech se v showbyznysovém světě asi nejvíce řešil soud Johnnyho Deppa a jeho exmanželky Amber Heard. Druhá zmíněná v minulosti napsala článek o tom, že byla obětí domácího násilí s tím, že Deppa nejmenovala, ale samozřejmě se mnozí dovtípili, že je řeč o něm. 

Depp tak podal žalobu na Heard za pomluvu a požadoval v přepočtu zhruba miliardu korun jako odškodné, Amber podala protižalobu a rovnou žádala dvě miliardy. A konečně víme, jak to dopadlo. 

Jak se dalo čekat, nebylo to pěkné, u soudu zazněla velmi nepříjemná tvrzení obou stran, ale nakonec se porota přiklonila na stranu Deppa s tím, že měl dostat odškodné ve výši 15 milionů dolarů. Částka ale bude nižší, soud rozhodl, že finální suma bude 10,35 milionů dolarů (porota žádala 10 milionů jako kompenzaci pro Deppa a 5 milionů dolarů jako sankční náhradu škod, ale podle zákonů Virginie může být sankční odškodné maximálně 350 tisíc dolarů)

Heard tedy byla uznána vinou z pomluvy se zlým úmyslem, ale aby to nebylo tak jednoduché, tak porota uznala i její stížnost, která byla mířena na Deppova právníka Adama Waldmana kvůli pomluvě Amber. Soud jí přiznal odškodné dva miliony dolarů. Ve finále tedy Amber dluží Deppovi osm milionů a tři sta padesát tisíc dolarů. 

Obě strany se k tomu už také vyjádřily s tím, že Depp prohlásil, že mu byl navrácen jeho život, Heard přiznala, že je zdrcená a ani množství důkazů nestačilo na to, aby čelila moci svého exmanželka. 

Soud sice skončil, ale je jasné, že profesně to nepomohlo ani jedné straně s ohledem na to, že obě byly uznány vinnými (byť jedna jen částečně). Veřejnost se přiklání spíše na stranu Deppa, ale je férové připomenout, že soud přiznal odškodné i Heard.

Zdroj: The Recount, H.C.E. (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat