Marvelovky označil za ohavné, teď se pustil do Duny a nejnovější bondovky, oscarový režisér se s tím nemazlí


Francis Ford Coppola má výhrady i k jiným než komiksovým filmům. 

Už se z toho stává pravidlo, známí filmaři se pouštějí do kritiky komiksových filmů, protože podle nich deformují filmový byznys a kvůli nim je pro originální (rozumějte nekomiksové) projekty obtížné se prosadit. 

SOUVISEJÍCÍ: DO MARVELOVSKÉHO FILMOVÉHO UNIVERSA SE ZŘEJMĚ VRÁTÍ PODIVNÁ POSTAVA

Do komiksových filmů si rýplo už slušné množství tvůrců a je mezi nimi i oscarový režisér Francis Ford Coppola. Ten v minulosti označil marvelovky jako "ohavné". Nově se pak k tématu vrátil a dodal:

"Bývaly tu studiové filmy. Teď jsou tu marvelovské filmy. A co je marvelovský film? Marvelovský film je jeden prototyp filmu, který se točí znovu a znovu a znovu a znovu a znovu, aby vypadaly odlišně."

Stručně řečeno jsou podle něj marvelovky na jedno brdo, což možná někteří diváci potvrdí, ale na druhou stranu, očividně po tom publikum touží, protože například Eternals (2021) to zkusili trochu jinak a (minimálně podle recenzentů) to nedopadlo úplně nejlépe.

Coppola ovšem neskončil jen u kritiky komiksovek, pustil se i do jiných velkolepých projektů:

"Talentovaní lidé, podívejte třeba na Dunu, kterou natočil Denis Villeneuve, extrémně talentovaný, nadaný umělec a vezměte si třeba Není čas zemřít, což režíroval Cary Fukunaga, extrémně nadaný, talentovaný... úžasní umělci, vezměte si oba tyhle filmy a můžete z nich vytáhnout totožné sekvence a dát je dohromady. Stejné sekvence, kdy auta narážejí do sebe."

Režisérovi se nelíbí to, že podle něj tvůrci málo riskují a nezkoušejí nové věci. Ovšem, pokud natáčíte film za 200 milionů dolarů, tak je těžké příliš riskovat a je mnohem bezpečnější vsadit na něco, co v minulosti fungovalo. 

Můžete se to časem omrzet? Samozřejmě, ale zatím k tomu očividně nedošlo, je tak docela logický krok, že filmaři příliš neexperimentují. A je pochopitelné, že se to některým tvůrcům nelíbí, ale pokud chtějí oni zkoušet nové věci, ať je zkoušejí, ale asi není třeba se neustále pouštět do kritiky kolegů, kteří raději sázejí na jistotu.

Zdroj: Variety, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat