Vřískot: To mě p*ser. Nejlepší Vřískot od prvního dílu, první názory na pátý film jsou velmi oslavné


 Snad nadšení vydrží. 

Je pravdou, že první reakce na filmy jsou obvykle dost pochvalné a často, když nadšení opadne, se hodnocení méně či více sníží. Ale pokud jde o názory na pátý přírůstek (nazvaný jednoduše Vřískot bez číslovky) kultovní hororové série Vřískot (premiéra 13. 1. 2022), tak jsou extrémně kladné a zdá se, že se takhle legendární značka dočká znovuoživení, ve které se doufalo. 

Jestliže vás zajímá, jak to je s násilím, tak ano, film je krvavý a to dost, ale smrti jsou kreativní a promyšlené. Hororová atmosféra je intenzivní, ale jak už jsme zvyklí, dojde i na dostatečné množství fungujícího humoru. 

Samozřejmě by to nebyl Vřískot, pokud by šikovně neohýbal nejen pravidla, která si nastavil sám v předchozích dílech, ale také obecně zvyklosti hororového žánru a to obvykle zajímavým a originálním způsobem. 

Očekávaný film se ale pouští i do rýpání do jiných žánrů, popukulturních témat a záležitostí jako je například toxické fanouškovství. 

Co se velmi líbí je to, jak skvěle funguje chemie mezi původním a novým obsazením. To ve spojení s chytrým scénářem dělá z filmu lahůdku. 

Panuje tu shoda na tom, že pátý Vřískot je nejlepším filmem od dob jedničky a to je velká VELKÁ pochvala. 


Zdroj: CBM, Paramount Pictures (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat